50 jaar lid de Hoop
50 jaar lid de Hoop Christ Mous

Jubilarissenconcert Muziekvereniging De Hoop Ossendrecht

OSSENDRECHT - Op zondag 23 september om 14.30 uur in de Drieschaar te Ossendrecht viert muziekvereniging De Hoop uit Ossendrecht een feestje. Maar liefst 6 jubilarissen staan die middag in het middelpunt. Het wordt een interactieve middag waarbij de jubilarissen op een unieke manier in het zonnetje worden gezet. Geen lange speeches over hoe goed ze zijn en wat ze allemaal wel niet voor de vereniging betekenen, want dat is evident, nee we gaan ze op een mooie manier eren. Hoe? Dat verklappen we niet, dat is een verrassing.

Het blijft een concert dus de nadruk ligt toch op het uitvoeren van de muziekstukken, die mede door de jubilarissen zijn uitgekozen. Een aantal nummers behoren tot de favoriete nummers van de jubilarissen en zijn uit het archief gehaald. Deze nummers horen bij de geschiedenis van de laatste vijftig jaar en zijn in het verleden door de Harmonie op hoog niveau uitgevoerd. Op deze zondag worden deze nummers nogmaals gespeeld. Het beloofd ook muzikaal een feestje te worden, dus ook de liefhebbers van mooie muziek komen niet voor niets.

65 jaar lid
Piet en Louis Bastiaanse zijn de nestors van de vereniging en spelen nog altijd trouw mee. Zij zijn dit jaar 65 jaar lid en worden hiervoor in het zonnetje gezet. Vijf jaar geleden kregen ze een Koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten voor de vereniging. De hele vereniging is apetrots dat ze nog wekelijks naar de repetitie komen en dat ze geen uitvoering overslaan.

50 jaar lid
Johnny van der Poel, Marion van den Bergh-van der Poel, Fred van den Bergh en Peter van der Poel zijn allemaal 50 jaar lid. Zij maakten deel uit van het jeugdorkest dat vijftig jaar geleden de hele omgeving versteld deed staan en die ook met de anderen uit deze gouden generatie, Muziekvereniging De Hoop de Nederlandse titel opleverde. Muzikanten met een aangeboren talent voor muziek. Enkele van deze gouden generatie hebben het tot beroepsmuzikant geschopt, maar deze jubilarissen bleven de Hoop trouw en brachten de Hoop naar een heel hoog niveau. Nu vormen ze nog altijd het hart van de vereniging en daar zijn we met zijn allen bijzonder trots op. Waarom is het zo bijzonder, omdat ze de afgelopen vijftig jaar nauwelijks een dodenherdenking, een Koningsdag en het inhalen van Sinterklaas hebben overgeslagen. Dus ondanks hun geweldige talent zijn ze voor de Ossendrechtse gemeenschap heel erg belangrijk geweest en nog steeds. Een dodenherdenking zonder de last-post van Johnny van der Poel op trompet is ondenkbaar, en dat al heel veel jaren. Kortom alle vier gezegend met een groot muzikaal talent en daarbij ook nog oog voor de gemeenschap. Vandaar dat ze hun jubileum dik en dik verdiend hebben.

Feestje
Muziekvereniging de Hoop eert de jubilarissen op een mooie manier, hoe? Nogmaals dat verklappen we niet, daarvoor kunt u naar De Drieschaar komen op zondag 23 september. We maken er een mooi feestje van, dat kunt u aan De Hoop overlaten, maar de muziek blijft ook voor onze jubilarissen altijd het uitgangspunt, ook deze zondag. U bent van harte welkom. [l]

65 jaar lid De Hoop