De leden van 't Markiezaat in de tuin van Rozenoord.
De leden van 't Markiezaat in de tuin van Rozenoord. Foto:

Bridgeclub 't Markiezaat viert vijfde lustrum

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 15 september vierde bridgeclub 't Markiezaat haar vijfde lustrum bij Party Restaurant Rozenoord. Het feest begon om 2 uur 's middags en in zijn openingswoord vroeg de voorzitter 2 leden naar voren te komen die al vanaf de oprichting in september 1993 lid zijn: Miep Andringa en Klaske Hezemans. Na een korte toespraak, waarin hij memoreerde hoe bijzonder dat is en onder applaus van de aanwezigen bood hij beide dames bloemen aan.

Het zal niemand verbazen dat de lustrumviering van een bridgeclub begint met een potje kaarten: van 14.30-16.30 uur was er een korte drive georganiseerd. Uiteraard met lekkere hapjes en leuke prijzen voor de winnaars.
Na een kleine pauze werd om 17.00 uur Bergs icoon en woordkunstenaar Paul Asselbergs als gastspreker aangekondigd. Hij trakteerde ons op allerlei grappige woordspelingen en las vrolijke verhalen voor uit de verschillende boekjes die hij in de loop der jaren geschreven heeft. Om 18.00 uur werd zijn optreden onderbroken door een feestelijk koud en warm buffet inclusief drankjes.
Inmiddels waren van veel leden de niet-bridgende partners aangekomen en ontstond er een gezellig geroezemoes tussen de diverse soorten partners die elkaar, al of niet voor de eerste keer, ontmoetten.
En zoals dat gaat bij een uitgebreid buffet; in de rij voor de diverse gangen kom je dan weer andere mensen tegen die je soms al heel lang niet gezien of gesproken hebt.
Na het eten begon Paul Asselbergs aan het tweede deel van zijn optreden, waarbij de nadruk lag op de vele hilarische momenten die hij heeft meegemaakt tijdens de meer dan 600 huwelijken die hij inmiddels gesloten heeft als trouwambtenaar bij de gemeente Bergen op Zoom. En weer tot veel plezier van de aanwezigen.
Inmiddels was de geluidsinstallatie aanwezig en opende Corrie van Leeuwen namens de lustrumcommissie de dans. In een gezellige sfeer werd tot laat in de avond bijgepraat, gelachen en gedanst. [l]