Roland van den Heuvel, speler van Hotak'68 2.
Roland van den Heuvel, speler van Hotak'68 2. Patrick van Loon

Nipte nederlaag Hotak’68 2

HOOGERHEIDE - Het tweede team van Hotak’68 is de competitie in de 1e klasse sterk gestart. De Hoogerheidenaren openden eerder met een verrassend knappe winst op het hoog aangeslagen Belcrum en nam vorige week ondanks een onvolledig team drie punten mee uit Waalwijk.

Deze week stond Hotak 2 opnieuw voor een loodzware opgave. Tegenstander Vice Versa’51 1 uit Oudenbosch beschikt over twee voormalig landelijke toppers en drie mindere goden. Omdat Vice Versa in de eerste twee wedstrijden al veel punten had verspeeld was de verwachting dat men tegen Hotak in de sterkst mogelijke opstelling zou aantreden. Dat vermoeden werd bewaarheid. Hoewel de kopmannen Jacco Schoone en Stephan Wens geen trainingsuren meer maken is hun basisniveau nog steeds ruim voldoende om in de 1e klasse vrijwel alles te kunnen winnen. Dat bleek ook in Hoogerheide.
Roland van den Heuvel en Sophie Dijkers waren kansloos tegen Schoone. Wens konden zij goed tegenstand bieden, zonder echter kans op gamewinst te maken. Ook Hotak-kopman Dennis Overbeeke kwam tegen Schoone niet in de buurt.
De opdracht was dus simpel. In de drie partijen tegen de derde man mocht geen fout worden gemaakt om niet tegen een grote nederlaag aan te lopen. Aan die opdracht werd voldaan. Dennis Overbeeke sloeg derde man Grimminck overtuigend van tafel. Van den Heuvel en Dijkers knokten zich vervolgens met goed spel ook langs de Oudenbosschenaar.
Het hield Hotak 2 tot het eind in het spoor van de tegenstander. Het enige wat nog ontbrak was het extra punt dat het verschil maakt tussen een logische nederlaag en een goed resultaat. Dat punt kwam in de voorlaatste partij. Daarin toonde Dennis Overbeeke zijn blakende vorm door in een fantastische partij de wanhopige Stephan Wens op alle fronten de baas te zijn. Het werd een afgetekende 3-0 zege voor de ontketende Overbeeke, die daarmee zijn ploeg aan een belangrijk vierde winstpunt hielp.

Hotak 2 blijft hierdoor vierde in de rangschikking en doet nog steeds volop mee in de 1e klasse.

Uitslagen 21/22 september

Senioren

Hotak’68 1-TTC Middelburg 2 8-2

Hotak’68 3-SAR’72 2 2-8

Hotak’68 4-Breda 2 7-3

Hotak’68 5-ODT 8 2-8

Hotak’68 6-Westerzicht 4 7-3

Jeugd

Hotak’68 1-VTV 1 = 9-1

Hotak’68 2-Papendrecht 1 = 6-4

Hotak’68 3-Taverbo/Sabo = 6-4

Hotak’68 4-SAR’72 1 = 4-6

Hotak’68 5-TCO’78 1 = 4-6

Aanmelden

Ook zin om een balletje te slaan? Aanmelden kan via onze FB pagina (TTV Hotak 68) en onze website www.hotak68.nl.[l]