Een informatiebord bij een Groene Halte
Een informatiebord bij een Groene Halte Foto: Gemeente Woensdrecht

Groene Bushaltes helpen wandelaars

PUTTE/ OSSENDRECHT - De provincie Noord-Brabant vindt het belangrijker dan wandelaars de natuurgebieden van de regio gemakkelijk kunnen bereiken. Daarom ontwikkelden ze samen met Arriva Groene Bushaltes. En daarvan staan er twee in Putte en Ossendrecht.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De provincie Noord Brabant wil natuur en wandelaar graag dichterbij elkaar brengen. Maar dat kan zij niet alleen. Daarom heeft de provincie de handen ineen geslagen met vervoersbedrijven Arriva en Hermes. Zij hebben groene bushaltes aangewezen vanuit waar wandelaars gemakkelijk de natuur kunnen ontdekken. Twee daarvan staan er in Ossendrecht en Putte. Namelijk aan de Krommeweg en aan de Postbaan.

Knooppunten

Vanuit de twee haltes in Putte en Ossendrecht kunnen wandelaars gemakkelijk de natuur van de Brabantse Wal en de Kalmthoutse Heide in trekken. Om dat te vergemakkelijken, en om de groene bushaltes hun naam eer aan te laten doen, is er bij alle groene haltes een informatiebord met een groen label geplaatst. Daarop zijn alle wandelknooppunten en natuurgebieden goed te zien. Wandelaars kunnen zo simpel vanaf de bushalte via de pijlen de weg naar de wandelknooppunten vinden. "De Groene Haltes maken dat het niet meer noodzakelijk is om met de auto of de fiets naar een natuurgebied te reizen. Zo is het voor inwoners van Brabant maar zeker ook voor onze toeristen dus nog makkelijker om te gaan genieten van onze Brabantse natuur", aldus gedeputeerde Christophe van der Maat.

Haltes

Er zijn in totaal negen groene haltes. Naast die in Putte en Ossendrecht gaat het om: Hertog Hendriksingel in 's-Hertogenbosch, nabij natuurgebied Het Bossche Broek. De Rips in Bakel, nabij natuurgebied De Stippelberg. Spoorlaan in Goirle, nabij natuurgebied De Regte Heide. Heesterdijk in Someren, nabij natuurgebied De Strabrechtse Heide (Oost). WC Coevering in Geldrop, nabij natuurgebied De Strabrechtse Heide (West). Udenseweg in Nistelrode, nabij natuurgebied De Maasthorst. Busstation in Loon op Zand, nabij natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen[l]