Extra middelen voor schoolgaande kinderen

WOENSDRECHT - Op een sportvereniging zitten. Een laptop hebben. Het klinkt vanzelfsprekend. Maar voor honderden schoolgaande kinderen is dat niet het geval, omdat hun ouders niet veel te besteden te hebben. Om sociale isolatie van die kinderen tegen te gaan, stelt de gemeente extra middelen beschikbaar.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Aan het begin van een nieuw schooljaar kunnen ouders geconfronteerd worden met hoge kosten voor hun schoolgaande kinderen. De 'Regeling ter bevordering van maatschappelijke participatie door schoolgaande kinderen 2018' zorgt ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen met sport- en schoolgerelateerde activiteiten. Daarvoor werkt de gemeente samen met Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds.

Uitbreiding

De regeling voor kinderen uit arme gezinnen is dit jaar verder uitgebreid. Sinds dit schooljaar kan er bij het lidmaatschap van een sportvereniging ook clubgerelateerde kleding aangevraagd worden. En is een laptop of tablet verplicht op de basisschool? En stelt de school deze middelen niet ter beschikking? Dan kunnen deze kosten onder bepaalde voorwaarden tot € 350,- (inclusief verzekering) vergoed worden. Voor kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan, was het al eerder mogelijk om een laptop of tablet en een fiets aan te vragen.De regeling geldt voor alle kinderen wiens ouders een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum hebben.[l]