Vernieuwingen in 85ste editie Sluitingsprijs

PUTTE - De sluitingsprijs wordt op dinsdag 16 oktober weer verreden. De slotwedstrijd van het Belgische wielerseizoen kent verschillende vernieuwingen.

De sluitingsprijs wordt vanaf dit jaar opnieuw een nationale wedstrijd, wat kansen biedt om het deelnemersveld nóg aantrekkelijker te maken. Doordat de wedstrijd niet meer op de internationale kalender staat als UCI Europe Toure zijn ploegen niet meer gebonden aan een maximum van 7 renners. ook kunnen individuele renners nu aan de start verscijnen. Ook nieuw is dat de voorstelling van de renners en de start opnieuw in het epicentrum van de koers, in Putte-Kapellen zelf, zal plaatsvinden. Namelijk aan de Ertbrandstraat.

De presentatie begint om 11u45. Een uur later, om 12u50, volgt de officieuze start in de Ertbrandstraat, waar pal op de grens met Nederland traditiegetrouw ook de finish is en blijft. De officiële start volgt een eindje verderop in het Oud Broek in Stabroek, net voorbij kasteel Ravenhof. Het peloton zal tien rondjes van 16,7 km afwerken over Kapels, Stabroeks, Antwerps (Berendrechts) en Woensdrechts grondgebied. Goed voor een wedstrijd van in totaal 167 km.[l]