De hennep in de potten
De hennep in de potten Foto: Politie

Vier hennepkwekerijen in één straat opgerold

HOOGERHEIDE - De politie heeft deze week op drie adressen op de Akkerdreef in Hoogerheide hennepkwekerijen opgerold. In dezelfde straat bleek in twee tuinhuisjes en in twee bijgebouwen van een derde woning wiet geteeld te worden.

Het eerste adres betrof een plantage in een bijgebouw van een woning waar de politie 69 planten in beslag nam. Ook zouden hier eerder nog planten geoogst zijn. Verder werd ook een Mercedes in beslag genomen. In een aangrenzend bijgebouw trof de politie 100 gebruikte kweekpotten aan met plantenresten. Beide gebouwen zijn afgesloten van het energienetwerk, er zou namelijk illegaal stroom afgetakt worden. Er werd in deze woning niemand aangetroffen.

Tuinhuisjes
In de andere twee gevallen bleken in tuinhuisjes bij twee verschillende woningen aan de Akkerdreef hennepplanten te staan. In totaal 'oogste' de politie hier ruim160 hennepplanten. Bij de eerste kwekerij, die gezien de gebruik sporen al langer in bedrijf was, werd de aanwezige bewoonster aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Er werden zo'n 80 planten in beslag genomen. Bij de buren vond de politie nog een tuinhuisje waar hennep werd geteeld. Deze was verdeeld over twee ruimtes met 52 en 30 bijna oogstrijpe hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat ook uit deze kwekerij vermoedelijk meerdere oogsten zijn behaald. Bij beide adressen werd stroom afgetakt.

Grotere actie
De politie heeft deze week meerdere kwekerijen opgerold, waaronder in Roosendaal en Heijningen.[l]