Gemeente peilt interesse in gebruik van deelauto's

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht wil het gebruik van deelauto's gaan stimuleren in de gemeente. Maar, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal, dan moet daar wel interesse voor zijn. Daarom worden alle inwoners opgeroepen deel te nemen aan een enquête.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Deelauto's zijn er in alle soorten en maten. Je hebt bedrijven die zich erin specialiseren, maar ook buren of familieleden die samen besluiten om een auto te delen. In totaal zijn er in Nederland 41.000 deelauto's. En als het aan het kabinet ligt, worden dat er nog veel meer. Want deelauto's zijn duurzaam, zijn positief voor het ruimtegebruik en financieel aantrekkelijk voor de gebruikers.

Duurzaamheid

"We hebben in onze gemeente een duurzaamheidsvisie, waar deelauto's goed bij aan zouden sluiten", legt wethouder Jeffrey van Agtmaal uit. "Niet alleen hoeven er minder auto's te worden geproduceerd wanneer mensen auto's delen, maar bestuurders gaan ook beter nadenken over het combineren van ritjes wanneer de auto niet altijd meer voor de deur staat." Via een enquête wil de gemeente peilen hoe inwoners tegenover het delen van een auto staan. "Op die manier kunnen wij bepalen hoe we als gemeente verder moeten met dit onderwerp."

De vragenlijst is bedoeld voor iedereen die in de gemeente woont en een rijbewijs heeft. Je vindt de enquête op www.woensdrecht.nl/deelauto[l]