Werkzaamheden voor slimme verlichting

HUIJBERGEN/HOOGERHEIDE - De werkzaamheden voor de slimme verlichting aan de fietspaden langs de Abdijlaan en Huijbergseweg zijn begonnen. Sinds afgelopen week wordt er in opdracht van Enexis gewerkt aan de aanleg en reconstructie van de ondergrondse kabels.

DOOR HANNEKE MARCELIS
Er wordt gewerkt in de Huijbergseweg en Groene Papegaai in Hoogerheide en de Abdijlaan, Westerstraat en Eiland in Huijbergen. Dit kan betekenen dat er door de Firma Hak tijdelijk straatstenen of beplanting weggehaald wordt en dat er gegraven wordt. Rondom 17 december 2018 wil de aannemer, als de weersomstandigheden mee zitten, klaar zijn met deze werkzaamheden.

Consequenties

Door de werkzaamheden kunnen woningen tijdelijk moeilijk bereikbaar. Het bedrijf maakte de sleuven 's avonds zoveel mogelijk dicht, vanwege de veiligheid. Zo beperken zij ook de overlast. Helaas is dit niet altijd mogelijk. "We doen er alles aan om de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden. Graag uw begrip." Voor fietsers worden er indien nodig verkeersmaatregelen getroffen.

Eerder werd al slimme verlichting aangelegd bij de fietspaden langs de Antwerpsestraatweg en de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan. De bedoeling is dat deze slimme verlichting alleen fel brandt wanneer er ook daadwerkelijk fietsers zijn. Wanneer niemand op het pad is, schijnen de lampen zacht.[l]