HEERLE - Vrijdag 16 en zaterdag 17 november speelt het Volkstoneel Heerle wederom de jaarlijkse uitvoeringen. Ditmaal wordt ‘Een schat van een buste’ gebracht. Een klucht in drie bedrijven door Aad Caspers.

Met twee debutanten (Anita van Splunter en Monica Breure) wordt op dit moment met veel enthousiasme toegewerkt naar de uitvoeringen. Onder leiding van regisseuse Jeanne Reijnders is een groep van negen spelers en speelsters volop aan het repeteren.

Na het sterven van grootvader, is de buste van zijn persoon onderdeel geworden van het meubilair. De aanwezigheid van de buste wekt gemengde gevoelens op bij de nabestaanden, want grootvader had zo zijn streken. Zo zou hij kort voor het uitblazen van zijn laatste adem door hebben laten schemeren dat hij ergens in het huis een ‘schat’ had verstopt. De kennis, maar tegelijkertijd de onzekerheid over deze schat hield de familie jarenlang in haar greep. Was het een grap of niet? Gevonden werd er nooit wat.
Toch zou de mogelijke schat uitkomst kunnen bieden als het met het bedrijf van de kleinzoon, die opvolger is van zijn grootvader en weduwnaar is, steeds slechter gaat en ontslag voor een aantal werknemers dreigt.
Dan zou hij ook niet hoeven trouwen met de vriendin, die hem met al haar geld in probeert te palmen, maar die hij eigenlijk niet ziet zitten als echtgenote.
Om de financiële problemen te verdoezelen krijgt de verloofde van de huishoudster de opdracht het huis op te knappen vanwege een logeerpartij van zuslief, die al jaren uit beeld was, en die een vriendin en haar zoon meebrengt. Ook de dochter komt naar huis tijdens haar vakantie.
Al deze mensen samen in één huis en ook nog een inwonende opa daarbij, zorgen ervoor dat het publiek getrakteerd zal worden op een gezellige toneelavond waarbij gegarandeerd de lachspieren getraind zullen worden.

Vorig jaar is er voor het eerst gespeeld met headsets en dat is de spelers en het publiek zeer goed bevallen. Ook dit jaar zullen er weer headsets gebruikt worden om op die manier de geluidskwaliteit zo optimaal mogelijk te maken.

Informatie
Iedereen is welkom op vrijdag 16 en zaterdag 17 november om 20.00 uur in ‘De Schalm’ (Kerk) aan de Herelsestraat 100 in Heerle. Kaarten zijn te verkrijgen aan de zaal, maar het is ook mogelijk deze te reserveren bij Hans Cox (0165-304167) of Adri Brouwers (0164-616626) en natuurlijk bij alle andere leden van Volkstoneel Heerle. Traditiegetrouw zullen we de avond afsluiten met een loterij.[l]