OSSENDRECHT - Op zaterdagavond 17 november staat MFC De Drieschaar in Ossendrecht in het teken van de muziek. De werkgroep Streekconcours Zuidwesthoek organiseert dan een avond m.m.v. van vijf muziekverenigingen uit de gemeente Woensdrecht.

Geen wedstrijd of concours, zoals vroeger te doen gebruikelijk, maar gewoon een concertavond, waarbij de gezamenlijke orkesten op een informele en speelse manier optredens verzorgen. De meeste van de deelnemende verenigingen kent u waarschijnlijk wel van de Sinterklaasintocht of de aubades op Koningsdag, en velen associëren m.n. fanfare- en harmoniemuziek nog steeds met “hoempapa-muziek”, maar niets is minder waar.

Muziekverenigingen
Op deze avond laten Muziekvereniging De Hoop uit Ossendrecht, Fanfare De Volharding uit Putte, Harmonie Aurora uit Woensdrecht en Harmonie Sint Cecilia en het Streekorkest Fravino uit Huijbergen horen dat zij tot veel meer in staat zijn en voeren in een ongedwongen sfeer beurtelings werken uit in de meest uiteenlopende stijlen. Daarmee willen zij zich graag presenteren aan een breed publiek.
De avond begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen die eens nader kennis wil maken met de diverse verenigingen uit de gemeente. U bent van harte welkom. [l]