Gemeente breidt strooiroutes tegen gladheid uit

HOOGERHEIDE – Het voelt buiten nog niet heel winters, maar de gemeente Woensdrecht bereidt zich voor op de aanpak van winterse omstandigheden. Nieuw is dat dit jaar de strooiroute vanaf de Raadhuisstraat naar de Arendsberg, Haviksberg en de Jan van der Heidenstraat is toegevoegd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

In het nieuwe gladheidsbestrijdingsplan zijn wegen, straten en fietspaden opgenomen die prioriteit krijgen om gestrooid te worden in vorst- en/of sneeuwperiodes. Dit zijn doorgaande hoofdwegen, wijk- en buurtontsluitingswegen, busroutes, vrijliggende fietspaden breder dan twee meter, druk bereden fietspaden, hellende (doorgaande) wegen, verkeerssluizen en marktterreinen. Dit jaar is ook de randweg in Putte is toegevoegd aan de strooiroute (vorig jaar is hier ook al gestrooid, maar de weg was toen nog niet officieel opgenomen in het gladheidsbestrijdingsplan). In Hoogerheide is de route vanaf de Raadhuisstraat naar de Arendsberg, Haviksberg en de Jan van der Heidenstraat toegevoegd. Dit in verband met de nieuwe weg langs de Albert Heijn en Aldi.

Plan
"In het gladheidsbestrijdingplan vindt u per kern de strooiroutekaart", vertelt Wethouder Jeffrey van Agtmaal. "Er staat ook in overzicht in met de locaties van de zoutbakken. Het plan is gebaseerd op de wegen in de gemeente Woensdrecht, maar uiteraard maken we ook afspraken met de buurgemeenten." Het plan vind je op www.woensdrecht.nl/gladheid[l]