Een prachtige expositie rondom het thema ouder worden, te zien in het gemeentehuis van Woensdrecht van 21 november t/m 2 december.
Een prachtige expositie rondom het thema ouder worden, te zien in het gemeentehuis van Woensdrecht van 21 november t/m 2 december. Foto:

Expositie schilderijen

8:30 | Gemeentehuis

Tot 17 februari 2019 zal in het gemeentehuis van Woensdrecht een expositie van schilderijen van Rina Madereel te zien zijn. Woonachtig in Bergen op Zoom en al jarenlang een verdienstelijk kunstenaar van Stichting Uit de Kunst Woensdrecht. Haar schilderijen zijn in hoofdzaak realistisch en haar onderwerpen eenvoudig, omdat ze die in alledaagse dingen zoekt. Ze heeft haar opleiding in Belgiƫ bij het Sisa en St.Lucas gevolgd. Belangstelling voor haar werk en onze kunstkring, kijk op onze nieuwe website: www.kunst-woensdrecht.jimdosite.com

Woensdag 21 november

Serie foto's oma

In samenwerking met Stichting Uit de Kunst Woensdrecht zal er in de hal van het gemeentehuis van Woensdrecht op woensdag 21 november tot en met 2 december door de fotografe Charlotte Verbeek, afkomstig uit Hoogerheide, een expositie van foto's met het thema ouder worden, getoond. Na haar opleiding aan het AKV St.Joost te Breda, heeft ze de vervolgopleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam gevolgd, alwaar ze voor haar minor haar oma gedurende een periode in beeld heeft gebracht. Tegenwoordig volgt ze de opleiding communicatie bij het Avans in Den Bosch en wil ze het fotograferen in deze opleiding inpassen.

Lezing Ste Marie

19:45 | Ste Marie

Woensdag 21 november houdt theoloog Piet van Midden de lezing 'In den beginne, over de schepping en de evolutie' in het broederhuis van de Broeders van Ste Marie in Huijbergen, Boomstraat 7. De lezing is de tweede van een reeks van vijf lezingen van de Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit met als thema 'Opnieuw beginnen.' Een boeiende cyclus met lezingen over onderwerpen op het snijvlak van kerk en samenleving. De avond begint om 19.45 uur en eindigt om 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Bij het broederhuis zijn enkele parkeerplaatsen, maar er is ruime parkeermogelijkheid bij de RK kerk, Boomstraat 1. Meer informatie: Thea Dierckx: 06 48460859, Wimke Overbeek: 0164 614166.

Maandag 26 november

Stitch 'n Bitch

14:00 |

Gezamenlijk breien haken, borduren bijpraten nieuwe dingen leren. Elke maandagmiddag samen breien, haken, of een ander handwerkje. Ondertussen lekker bijpraten, nieuwe mensen leren kennen en vriendinnen maken. Florence Gaillard begeleid de groep en weet heel veel van breien en haken. We leren nieuwe technieken van elkaar en de bibliotheek heeft bijna alle handwerkboeken die ooit verschenen zijn in huis of kan ze bestellen. Gratis toegang, alleen een kleine bijdrage voor koffie of thee.