Gegevens over woning voortaan online in te kijken

WOENSDRECHT - De nieuwe interactieve tool 'Mijn WOZ voormelding' staat sinds deze week online. Daarmee kunnen woningeigenaren de gegevens van hun huis voortaan digitaal inzien, en zelf wijzigingen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) beheert alle administratieve gegevens over woningen. Daarop wordt de WOZ-waarde van iedere woning in West-Brabant gebaseerd. En afhankelijk van die toegekende waarde, moeten huiseigenaren belasting betalen. Daarom is het belangrijk dat de gegevens van je woning kloppen. Dankzij de lancering van de nieuwe tool 'Mijn WOZ Voormelding' hebben huiseigenaren dat voortaan zelf in de hand.


Via de tool kunnen woningeigenaren objectkenmerken van hun woning, zoals een dakkapel, het bouwjaar, de inhoud en een aanbouw bekijken. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: ze kunnen aangeven dat de gegevens kloppen of ze kunnen wijzigingen doorgeven. "Met deze controle verbeteren de gegevens van de BWB en kunnen we de WOZ-waarde nauwkeuriger berekenen. Bovendien voorkomen we bezwaren en correcties achteraf", laat de BWB weten.

Wijzigingen

Om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid om de gegevens van je woning te controleren ga je naar de website: www.bwbrabant.nl. Klik op de button 'Mijn WOZ voormelding'. Daarna kunt u zich aanmelden via uw DigiD. Vervolgens krijgt u toegang tot Mijn WOZ, waar de gegevens van uw woning staan. Als u niet akkoord bent en wijzigingen doorgeeft, stelt BWB een onderzoek in. De woningeigenaar krijgt daarna een e-mail van de BWB. Hierin geven zij aan wat er met uw voorstel is gebeurd. Wijzigingen of aanvullingen kunnen gevolgen hebben voor het vaststellen van de WOZ-waarde in februari 2019.

Mijn WOZ voormelding geldt voor woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert.[l]