Charlotte bij een close-up van haar oma
Charlotte bij een close-up van haar oma Foto:

Charlotte (21) exposeert foto's van haar oma

HOOGERHEIDE - De expositie van Charlotte Verbeek (21) is woensdagavond officieel 'geopend' in het gemeentehuis van Woensdrecht. In de hal kan iedereen tot en met zondag 2 december de bijzondere foto's bewonderen die de 21-jarige uit Hoogerheide van haar oma maakte.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Charlotte's fotoserie van haar oma begon vorig jaar eigenlijk met één simpele schoolopdracht. "Ik zat toen voor een minor op de fotovakschool en kreeg de opdracht om een portret te maken van iemand die dierbaar voor me is." Daarbij dacht Charlotte meteen aan haar oma.

"Ik maakte toen één foto van dichtbij, waarop je alleen maar haar gezicht ziet. En een foto waarop ze helemaal te zien is." En daarmee was de opdracht afgerond. Maar het betekende niet dat Charlotte stopte met het fotograferen van haar oma. "Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik gewoon ben door gegaan met het fotograferen van mijn oma."

Gemeentehal

Charlotte maakte uiteindelijk een uitgebreide fotoserie van haar oma. "Het zijn vooral veel foto's van details. Van hoe ze is en hoe ze doet. Vaak had ze niet eens door dat ik ze maakte." En Charlotte vond ze zo goed gelukt, dat ze het zonde vond als alleen zij ze zou zien. "Ik ben gewoon eens rond gaan vragen, of ik niet ergens zou kunnen exposeren." Via een familievriend werd ze gewezen op de mogelijkheid om te exposeren in de gemeentehal. Dus besloot Charlotte een berichtje aan de gemeente te sturen. "Vanuit de gemeente kreeg ik meteen een enthousiaste reactie, dus nu is hij daar tot en met 2 december te bezichtigen", vertelt ze trots. Om de vraag wat oma daarvan vindt moet Charlotte een beetje lachen. "Ze gunt het mij van harte, maar hoeft niet zo nodig in de spotlight te staan. Ze is ook al 88 jaar. Gelukkig woont ze niet in de gemeente, dus ze loopt er zelf niet tegenaan als ze dat niet wilt. Dat scheelt wel. Niet veel mensen uit Woensdrecht zullen haar kennen."

'Het zijn foto's
die laten zien
hoe ze is'

Documentaire

Als het aan Charlotte ligt, is de expositie in de hal van het gemeentehuis niet het laatste wat ze doet met de fotoserie van haar oma. "Het liefst zou ik er nog veel meer mee doen. Ik wil er bijvoorbeeld wel een documentaire van maken. Dat lijkt me echt enorm tof. Maar of dat lukt moet ik nog even bekijken. Eerst maar eens deze expositie afwachten."

Exposeren

Heb jij ook mooie foto's die je graag eens tentoonstelt in de hal van het gemeentehuis? Schroom dan niet en neem eens contact op met de gemeente Woensdrecht. Exposeren in de hal is gratis.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding