Etienne Schoenmakers, Henk Kielman en Herman Dekkers bij de Wensboom
Etienne Schoenmakers, Henk Kielman en Herman Dekkers bij de Wensboom Foto: Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier

Lions Club laat kerstwensen werkelijkheid worden

HOOGERHEIDE - De Wensboom van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier is sinds maandag 18 december 2018 weer in gebruik. Iedereen krijgt tot en met 2 januari de kans om zijn kerstwens in de grote boom te hangen. Daarna maken de leden van de Lions Club de balans op en proberen ze weer zoveel mogelijk wensen uit te laten komen en op die manier de kerstgedachte uit te dragen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Afgelopen week is de grote kerstboom in het gemeentehuis van Woensdrecht weer opgezet. En dat betekent dat het ook weer tijd is voor de wensboom van de Lions Club. Bezoekers van het gemeentehuis worden opgeroepen om hun kerstwens op één van de kerstklokken te schrijven. Vorig jaar maakten 34 mensen gebruik van die mogelijk. De Lions Club liet toen 14 van de opgeschreven wensen uitkomen.

'Vorig jaar
kwamen 14
wensen uit'

Bloemen

Het is de bedoeling dat de wensen die in de boom worden gehangen gericht zijn op mensen die een bijzonder gebaar verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit voor iemand die dat nodig heeft, of een bos bloemen en een etentje voor een vrijwilliger of groepje vrijwilligers die dat verdient. "De wensen moeten vooral gericht zijn op onze inwoners die wel een steuntje op een of ander manier in de rug kunnen gebruiken of dat verdient hebben En de wensen moeten natuurlijk wel haalbaar zijn", legt de Lions Club uit.

Chocoladeletters

De Lions Club heeft weer een mooi budget beschikbaar om de wensen uit te laten komen. Dit is onder andere mogelijk door sponsoring van Kees Palinckx van Non Plus Ultra. Daarnaast heeft de Lions Club een actieverkoop gehouden waarbij ze ruim 1100 chocoladeletters hebben verkocht. Dat opgehaalde geld wordt ook gebruikt om wensen uit te laten komen.

Indienen
Wie een wens wil indienen, mag deze op een kerstklok schrijven die bij de wensboom zijn te vinden. Je persoonlijke gegevens mag je op een apart formulier schrijven en in de daarvoor bestemde bus gooien die naast de boom staat. Dit vanwege de privacy. De leden van de Lions Club roepen mensen op om wel duidelijk te schrijven. "Het zou jammer zijn als het voor ons onoplosbare puzzels worden."

Bericht

Klokken kunnen tot en met 2 januari in de boom worden gehangen. Vanaf 3 januari gaan de leden van de Lions Club aan de slag met het beoordelen van de wensen. Eind januari zal de club dan beginnen met het vervullen van de eerste wensen. Uiteraard doet de Lions Club haar best om zoveel mogelijk wensen in vervulling te brengen. Iedereen die een wens heeft ingediend, krijgt een bericht van de leden van de Lions Club. Ook wanneer een wens níet wordt vervuld.[l]