De mooiste momenten van 2018 op een rij

We zitten midden in de kerstsfeer en de jaarwisseling staat voor de deur. Het is dan ook hét moment om terug te blikken. In de gemeente Woensdrecht was dit jaar weer veel te beleven.

2018 was het jaar van de hete zomer. Terwijl de akkers er droog bij lagen, stonden de ondernemers tijdens de Lentefeesten met het zweet op hun voorhoofd achter de kramen en werden er bij woonzorgcomplex de Beukenhof in Putte zwembadjes geplaatst om de bewoners van verkoeling te voorzien. Maar ook ver na de zomermaanden bleef het warm. In korte broek en met een zonnebril op je neus kon genoten worden van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. En ook tijdens het NK op de weg dat door Hoogerheide raasde en gewonnen werd door Mathieu van der Poel scheen de zon fel. En dat terwijl we in het voorjaar nog een heel ander uniek moment beleefden: er kon namelijk in maart nog geschaatst worden op natuurijs!

Maar 2018 was meer dan alleen het jaar van extreme temperaturen. Het was ook het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Als vanouds werden er massaal verkiezingsborden langs de kant van de wegen geplaatst om kiezers te overtuigen. Uiteindelijk zorgden de soepel verlopen verkiezingen amper voor politieke verschuivingen. Alleen binnen de coalitie verschoof een zetel.

En ook was 2018 het jaar van het Dorp van de Rijzende Zon in Ossendrecht. Van een compleet nieuw, uit vrouwen bestaand bestuur voor het Dorpsplatform van Hoogerheide. Van de vele activiteiten van Zorgcoöperatie Zorg om Zorg in Putte. Van de 25ste trekkertrek van de KPJ Ossendrecht. Van een regenachtige burendag in Huijbergen én op de vliegbasis. Een jaar met genoeg om op terug te blikken.

We laten u het allemaal graag nog eens zien in deze speciale eindejaarsuitgave die bol staat van prachtige foto's. Ook in 2019 kunt u blijven rekenen op een actueel nieuwsaanbod in de krant, via de sociale media-kanalen van de Bode en op www.internetbode.nl.

Namens Uitgeverij de Bode wens ik u veel kijk-, lees- en bladerplezier. En natuurlijk een heel mooi uiteinde van 2018 en een sfeervol begin van 2019.

Hanneke Marcelis