Korte berichten

BREDA
Open Podium:
The Queen of Clubs biedt vrijdag 12 januari onbekend zangtalent een podium van 14.30-17.00u, Het Rondeel, Kloosterlaan 14. Meer info: info@thequeenofclubs.nl, 06-20078068.
CV de Pogieters: Wij zijn gestopt met de jaarlijkse organisatie van de carnaval in de Poelewei. Vele jaren hebben wij, Carnavalsvereniging de Pogieters, ons ingezet voor Heusdenhout en Brabantpark, om daar een spetterend en bruisend carnavalsweekend te verzorgen in het Kapelhof en Poelewei. Wij willen jullie dan ook heel erg bedanken voor de vele jaren steun en gezelligheid. Het zijn leuke tijden geweest, waar wij in ieder geval met veel plezier op terug kunnen kijken.
Kinderbijeenkomsten: Elke 3e vrijdagavond van de maand van 18.30-20.00u in het inloopcentrum 'De Lichtboei', Vriesdongen 1. Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan ben je van harte welkom. Maar heb je nog een broer(tje), zus(je), vriend(je) of vriendin(netje) die jonger of ouder is, dan zijn zij ook hartelijk welkom. Kom je liever de eerste keer samen met je vader, moeder, opa of oma, dan mag dat ook. Wil je liever opgehaald worden? Neem dan contact op met de organisatoren via de website www.inloopdelichtboei.nl Op deze avonden zal er een verhaal verteld worden uit de Bijbel.
Muziekmiddag: Zondagmiddag 14 Januari is er weer een muziekmiddag. Ikke en Y treden op met met muziek en zang, op het ontmoetingsplein. Er is ook een loterij met mooie prijzen. Aanvang 14.00 uur zaal open om 13 u 30. Voor inlichtingen 06-53978571.
Bingo: Woensdagmiddag 17 januari is er weer een grote bingo in de Westerwiek met mooie prijzen. Aanvang 14.00 uur zaal open om 13.30 uur. Na afloop kunt u friet met een snack blijven eten of meenemen. Voor inlichtingen 05-53978571.
Bingo: Vrijdag 12 januari organiseert Rekreatievereniging De Biesdonk weer de eerste bingo van 2018 in het gemeenschapshuis aan het Belgiëplein 8. De bingo start om 20.00 uur. de zaal gaat open om 19.30 uur en de min. leeftijd is 18 jaar.
Informatiemiddag Lourdesgroep: Bedevaart Lourdes van 9 mei t/m 14 mei en wordt ook deze keer weer pastoraal begeleid door pastoor Paul Heye. Zaterdagmiddag 20 januari is er van 14.00 tot ca 16.00 uur een informatiemiddag in de ontmoetingsruimte van de St.Franciscus kerk, Belgiëplein 4, 4826 KT in Breda. Op deze middag ook informatie over de VNB-Lance autobussen, die geheel voorzien zijn van alle gemakken voor het vervoer van ernstig gehandicapten, die bijvoorbeeld geheel afhankelijk zijn van rolstoelen of zelfs liggend vervoerd moeten worden. Meer informatie: Els Zeegers 076-5875579 of Peter van Engelen 0161-431732.
Nordic walking: Nordic Walking is een intensieve vorm van wandelen/bewegen met behulp van speciaal ontwikkelde wandelstokken, "poles" genaamd. NWBreda heeft meer dan 100 enthousiaste wandelaars verdeeld over 4 groepen die op maandagmiddag, woensdag - en dondermorgen in het Mastbos wandelen. Op 17 en 24 januari is er een introductiecursus. Info: www.nwbreda.nl of dhr. P. Janssens 076-5209699 en/of dhr. H. Huijboom 076-5873235.
Lezing: Op vrijdag 19 januari organiseert de Werkgroep West-Brabant de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. De Belgische schrijfster Anne Provoost vraagt zich af wat gelovigen bedoelen als ze zeggen dat hun God een plan met hen heeft. Aanvang 19.30u, inloop 19.15 uur. Locatie: OC De Vlieren, Huis van de Heuvel, Mgr Nolensplein 1. Aanmelden via: west-brabant@regio.humanistischverbond.nl
Bijeenkomst Longpunt: Donderdagmiddag 18 januari, thema: Zitten is het nieuwe roken in Ontmoetingscentrum De Vlieren (voormalige kerk), Mgr. Nolensplein 1, 4812 JC Breda. Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Zaal is open vanaf 13.45 uur. Deelname is gratis. Meer info: breda@longpunt.longfonds.nl , 06-51664611. www.facebook.com/longpuntbreda, www.westbrabant.longfonds.nl
Poffertjesbingo: Op zaterdag 13 januari houdt de Jeugd Centrale Biesdonk een plaatjesbingo voor kinderen vanaf 4 jaar. Omdat het plaatjes zijn i.p.v. cijfers kunnen ook de hele kleintjes (met een beetje hulp van papa of mama) meedoen. We draaien 8 rondes, elke ronde heeft 3x kans op een leuke prijs. Neem lekker je vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes mee. Omdat het de eerste bingo van het jaar is, zorgen wij voor poffertjes. Ggemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, 13.45-16.00u.
Alpha-cursus: Ontmoeten, vragen en ontdekken, dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Breda wordt aangeboden. In Breda gaat op 17 januari een Alpha-cursus van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt vanaf 17 januari, 10 weken lang, iedere woensdag gegeven. Aanvang 19.00-21.30 uur. De cursus vindt plaats in Prinsenbeek, Groenstraat 99d. Meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op www.alphacursus.nl of op www.clcbreda.nl. Je kan ook contact opnemen met Anita Serné, de.serneetjes@filternet.nl.
Nieuwjaarsconcert en jubileumconcert: Zoals vrijwel ieder jaar rond januari geven zangeres Jakobijn Wallis en pianist Jan Gruithuyzen een concert in de Waalse Kerk van Breda. Dit maal met vrouwenkamerkoor Elckerliedt een projectkoor dat Jakobijn 20 jaar geleden oprichtte. Het concert zal Slavische muziek weergeven met de componisten Dvorack, Prokofjev en Rachmaninav en heeft een volksliedachtig karakter. Deze "Slavische Impressies" zijn te beluisteren op zondag 14 januari om 15.00 uur. Kaarten via VVV-Breda. www.jakobijnwallis.nl.
Leuke luitjes ontmoeten elkaar: Diverse 60-plussers uit Breda hebben zich aangemeld op www.leukeluitjes.nl, omdat ze interesse hebben in nieuwe contacten en samen op pad willen. Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Kijk maar op onze website, dan zie je vele aanmeldingen. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl.
Nieuwe dichtbundel in drie talen: Voormalig stadsdichter Kees van Meel presenteert zaterdag 13 januari zijn zevende dichtbundel bij boekhandel Van Kemenade & Hollaars, Ginnekenweg 52/54.De gratis toegankelijke presentatie gaat om 17.00 uur van start met een inleiding door Ad van den Kieboom van uitgeverij De Geus, waarna Rick van der Made zijn collega-dichter interviewt. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan wethouder Marianne de Bie. Deborah Jacobs verzorgt die middag sfeervolle poëtische muziek.
Spirituele avond: Spirituele Avond met "berichten uit de spirituele wereld" door Louis Kemperman op vrijdag 19 januari in Gemeenschapshuis De Blaker, Graaf Hendrik III plein 128, van 20.00-22.30 uur. Meer info: www.Astrolouis.nl. U hoeft deze avond niets mee te brengen. Informatie: Annie Fens, 076-8871933 of 06-53776005, info@anniefens.nl.
Wolfslaar Akoestisch: Dédé and the Hedge. In de huiskamer bij Corné komt dit duo ons wat vertellen omlijst met mooie muziek. Allemaal live. Muzikale storytellers zogezegd in de traditie van Woody Guthrie, Bob Dylan, Townes van Zandt en Joe Henry om er maar een paar te noemen. Zaterdag 13 januari bij Huize Corné, Valkenstraat 8A. Je bent vanaf 16.00u welkom. Om 16.30u begint de sessie. De deur is dan dicht, dus wees op tijd.
Bingo: Donderdag 11 januari organiseert carnavals vereniging Ut Euveltje een bingo in ontmoetingscentrum de Vlieren aan het Mgr Nolensplein 1. Deze bingo begint om 20.00 uur de zaal is open vanaf 18.30 we spelen 10 ronden en een superronden.
Bewegen op Muziek: Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur kunnen dames én heren in de leeftijd van 50+ aan hun lichamelijke conditie werken onder begeleiding van een gediplomeerd MBvO docente. De lessen vinden plaats in de gymzaal van basisschool De Eerste Rith (Hoveniersstraat 54 in wijk Princenhage). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sportvereniging Fier, tel. 06-48565667.

TETERINGEN
Algemene ledenvergadering Teterings Erfdeel: Dinsdag 16 januari om 19.30 uur in gemeenschapshuis 't Web aan het Zuringveld 1 in Teteringen. Na de pauze volgt er een zeer interessante lezing met bijbehorend beeldmateriaal over de jacht in Nederland. De lezing zal worden gepresenteerd door Teteringenaar Timo Schipperen, in het dagelijks leven Security Officer bij het Amphia Ziekenhuis en zelf ervaren jager. [l]