Museum Paulus van Daesdonck zondag geopend

ULVENHOUT - Zondag 1 oktober opende bakker Cees van Disseldorp in museum Paulus van Daesdonck in Ulvenhout de 67e tentoonstelling in het dertigjarig bestaan van het museum. Een tentoonstelling over de middenstand van weleer in de dorpen Bavel, Galder, Ginneken, Heusdenhout, Strijbeek en Ulvenhout. Meer dan tweehonderd foto’s van bedrijven en de mensen in die bedrijven.

In de oude foto’s herkent men soms de huidige winkel maar .soms is het een hele transformatie. Gebouwen sneuvelden onder de snelweg. Nieuwe kwamen. Het leven in een eeuw van vele winkels, bedrijfsgebouwen en huizen, van bekende en onbekende mensen in ons bedrijfsleven. Maar ook een grote foto met vele kinderen bij bakker Jan van Dorst in 1973. We zoeken de namen van die jongens en meisjes. Helpt u De tentoonstelling is een succes en geniet veel belangstelling. U moet die tentoonstelling ook zien en ervan genieten Meer dan 210 foto’s en er komen er regelmatig bij. De tentoonstelling leeft!
Deze keer niet de eerste zondag maar de tweede zondag van het nieuwe jaar: zondag 14 januari 14-16 uur weer open, en de toegang is gratis. [l]