Korte berichten

BREDA
Informele dienst:
Zondag 21 januari om 11.00 uur Informele Dienst plaats in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83. Breda. Spreker is: Mw. S. Segaar. Thema 'Het midden tussen duisternis en licht.' Toegang is gratis. Meer info: mevrouw M. Leerink, 06-22812110.
Bingo: Het Belcrumhuis houdt op 21 januari een bingo. Aanvang 14.00 uur.
KBO Breda West Bingo: Zaterdag 20 januari in Princenhof, Princenhof 1. In 11 rondes zijn er weer mooie prijzen te winnen. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).
IVN wandeling: Op zondag 21 januari houden de Natuurgidsen van IVN Mark & Donge een gezellige zoektocht voor het hele gezin, speciaal voor de kinderen. Vertrek om 10.00 uur, Parkeerplaats Rest. "Seterse Hoeve", Vijf Eikenweg 56, 4903 RK Oosterhout. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is vrij toegankelijk. www.ivn-markendonge.nl
Verzamelbeurs: Postzegelvereniging Breda houdt op zaterdag 20 januari een verzamelruilbeurs in de Blaker, Graaf Hendrik lll plein 168. Open van 13.00 tot 16.00 uur. Info: www.pvbreda.nl.
Thema-avond "Opnieuw beginnen": Het thema van de Maand van de Spiritualiteit in 2018 is "opnieuw beginnen". Op donderdag 25 januari wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een thema-avond in het Rondeel verzorgd met als titel "Opnieuw beginnen, cirkelgang of spiralengang". Aanvang 20.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14. Toegang gratis. Informatie: http://www.rozenkruis.nl
Sanaga: Op zoek naar handige gebruiksartikelen, schaatsen, cd's, lp's, singels, een goed leesboek, speelgoed voor de allerkleinsten of kleding voor het winterse seizoen? Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De opbrengsten van de winkel zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl en www.africsanaga.nl
Lezing Annakapel 500 jaar: In verband met het 500 jarig bestaan van de Annakapel dit jaar zal er op zondag 21 januari een lezing gehouden worden door dhr. Wim Joosen. De lezing zal gaan over de historische betekenis van onze Annakapel voor het gebied Heusdenhout gedurende die 500 jaar. Aan de hand van bijzondere beelden en foto's belooft het een interessante en geanimeerde bijeenkomst te worden. Het begint om 13.30 uur in de Annakapel, Heusdenhoutseweg 34, Breda.
Bingo: Doskonale houdt op donderdag 18 januari een bingo in Ontmoetingscentrum De Vlieren, Mgr. Nolensplein in Breda. Aanvang 20.00 uur.
Houwke Muziekzondag: Zondag 21 januari opent de pop rock formatie B04 (Beaufort) de eerste Houwke Muziekzondag van 2018. Deze band is spontaan ontstaan op de Land en Tuinbouw School Princentuin in Breda waar een aantal docenten besloten hun passie voor muziek te delen met elkaar. Zij zullen het publiek trakteren op liedjes uit het pop rock repertoire waar duidelijk hun hart ligt. Aanvang 14.00-16.30 uur. Entree gratis.
Spellenavond: Vrijdagavond 19 januari organiseren we onze maandelijkse spellenavond in De Zandloper. We starten zoals altijd vanaf 20.00 uur. Onze kast staat vol met spellen om uit te proberen. We hebben de populaire spellen, maar er is ook volop gelegenheid iets nieuws uit te proberen. Maar je kunt ook je eigen favoriete bordspel meenemen. Toegang gratis.
Nieuwjaarsconcert: Zondag 21 januari zal de Belgische sopraan Evelyne Bohen om 16.00 uur een gratis nieuwjaarsconcert zingen in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58. Evelyne wordt begeleid worden door Jelena Bazova op clavecimbel, piano en orgel. Bariton Bruno De Jonghe zal tevens zijn medewerking verlenen aan dit concert. Toegang is gratis en er zal na afloop een collecte worden gehouden.
55+ Sportief: Gymnastiekvereniging voor senioren. Wij werken elke week een uur aan het behoudt van onze conditie, op donderdag om 12.00 en 15.45 uur in sporthal De Doelen; op woensdag om 13.00 en 14.00 uur in sporthal De Scharen. Kom gerust kennismaken en doe mee aan een proefles.
Leergang Bijbel: Vrijdag 19 januari Lutherse Kerk, 10.00-17.30 uur. Vijfde bijeenkomst tweede leerjaar 'Leergang Bijbel' Ekklesia, module 3 (Geschriften): Jeremia en Klaagliederen. Docente Janneke Stegeman. Veemarktstraat 11. Aanmelden via info@bureaumamre.nl. Informatie: Franck Ploum info@bureaumamre.nl. Dinsdag 23 januari Lutherse kerk, 19.45 uur inloop, start 20.00 uur, afsluiting 21.15 uur. Startavond Christelijke meditatie, door ds. Saskia van Meggelen. Veemarktstraat 11.
Lopen met poles: Nordic Walking is een laagdrempelige, en een zeer sportieve buitensport. Nordic Walking is een vorm van sportief wandelen, deze manier van bewegen is uiterst effectief en aan te bevelen voor jong en oud, ongeacht het conditie niveau. Bij NWDB de Baronie trainen zo`n 50 personen wekelijks in het Mastbos Breda. En je kunt een keuze maken op woensdagmorgen, zaterdagmorgen en zondagmorgen. De begeleiding van NWDB zijn gecertificeerde nw-instructeurs. Belangstelling? Mail naar info@nwdb.nl of bel 06-13925538 Paul v. Raamsdonk.
De Lach-of-ik-Schiet Show: Vrijdag 19 januari De Lach-of-ik-Schiet Show (The Queen of Clubs). Op deze middag komen een aantal Nederlandse en Engelse fragmenten en afleveringen van komische series voorbij uit de jaren 60 t/m 90. Aanvang 14.00-17.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.
Singer-songwritermiddag: Rauw Hees Teder is een singer-songwritermiddag in het Houtje Touwtje Strogebouwtje op creatief bedrijventerrein STEK. Op zondagmiddag 21 januari optredens in het HTSG van Rosebud Country en Little Symphonies. Het eerste optreden begint om 15 uur. De entree voor deze middag is gratis. Wel vragen we een vrijwillige bijdrage van de deelnemers.
Bridgeavond: Bridgeclub De mark speelt maandagavond in het Erasmushuis in Breda. De kleine gezellige club bestaat 50 jaar! Zin om te komen meespelen: even bellen 0161-439229.

ULVENHOUT
Filosofisch café:
Op donderdag 25 januari is er weer een filosofisch café in de Boerderij de Pekhoeve van 10.00-12.00 uur. Het gespreksonderwerp is deze keer: De natuur heeft ons twee oren gegeven en slechts een tong, opdat we meer zouden luisteren dan praten. De gesprekken staan onder leiding van Rita Lackin. Aanmelden via tel. 06-50865276. Boerderij de Pekhoeve, Dorpsstraat 92, Ulvenhout.

BAVEL
Popkoor B-vocals:
Popkoor B-vocals is één van de 12 deelnemers voor de titel "Beste Koor van Noord-Brabant 2018" wat georganiseerd wordt in Factorium, Tilburg. Voor 't eerst in haar bestaan gaat het Bavelse koor de uitdaging aan om in wedstrijdverband te laten zien waartoe ze muzikaal in staat zijn. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang "Beste Koor van Noord-Brabant" noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni in Hengelo. Info: www.nederlandskoorfestival.nl/noordbrabant [l]