Aanwezigen ontvangen een opstrijkembleem in twee delen.
Aanwezigen ontvangen een opstrijkembleem in twee delen. Coen van Tartwijk (beeldbewerking: SEKO)

Nieuwe carnavalsaftrap in Ginneken

BREDA - De spectaculaire aftrap van carnaval in het Ginneken: dat is Le Grand Départ, een nieuw evenement op de vrijdagavond voor carnaval. De ingrediënten? Een gratis carnavalsmenu op de Ginnekenmarkt, een ploegenpresentatie en een proloog. Op dinsdagavond wordt carnaval in het Ginneken afgesloten met La Dernière Étape.

De organisatie van Le Grand Départ is in handen van Stichting een Kielegats Onderonsje (SEKO) in samenwerking met SGC ‘t Lestogenblik. SEKO, de organisatie achter het populaire 076 Bal, werkt aan een reeks nieuwe carnavalsactiviteiten. Eigenaar van Boerke Verschuren Johan de Vos helpt mee: “Deze jongens hebben zich de afgelopen jaren bewezen als rasechte carnavalsvierders. We gaan samen iets heel moois opbouwen, zodat je op vrijdag nergens anders meer wil zijn dan hier bij ons in het Ginneken.”
‘Le Grand Départ’ is een verwijzing naar de start van de Tour de France, maar deelnemers mogen hun fiets thuislaten. Jaap Meeldijk van SEKO: “Vriendengroepen kunnen zich wel als ploeg presenteren aan het publiek. Vrijdagavond is tenslotte hét moment waarop je outfit nog fris is en je act compleet. De proloog die volgt is niet al te streberig: ploegen leggen bij ons de eerste elf carnavalsmeter af.”
Vanaf 18.00 uur kunnen deelnemende ploegen aanschuiven voor een carnavalsmenu op de Ginnekenmarkt. Deelname is gratis, inschrijven kan via Facebook.com/sekobreda. Het aantal plaatsen is beperkt.”

Opstrijkje in twee delen
Alle aanwezigen krijgen op vrijdagavond de eerste helft van een opstrijkembleem bij de speciale opstrijkservice. De tweede helft van dit opstrijkje is verkrijgbaar op dinsdag bij Boerke tijdens ‘La Dernière Étape’, de carnavalsafsluiting tot in de late uurtjes. Jaap Meeldijk: “We dagen iedereen uit om de eindstreep te halen!”

Johnny Purple en Tommy Lips
Naast kapellen en dj’s zijn er deze avond optredens van Johnny Purple en Tommy Lips. Johnny Purple heeft zich de afgelopen jaren bewezen met hits als ‘Een geit in het café’ en ‘Porseleinen Pony’. De Bredase zanger Tommy Lips heeft de afgelopen jaren een flinke fanschare opgebouwd met zijn dansbare feestmuziek. Polonaise verzekerd! [l]

Aanwezigen ontvangen een opstrijkembleem in twee delen.