Terda C1 won met 7-0
Terda C1 won met 7-0 Foto: KC-Terda

Jeugd KC-terda haalt uit

BREDA - Dit weekend stonden er vier korfbalwedstrijden op het programma voor KC-Terda. Terda 2 en Terda D1 hadden een weekje vrij, de andere teams speelden een uitwedstrijd.

De wedstrijd van Terda C1 tegen Springfield C1 uit Hoeven oogde wat traag en eenzijdig. Er waren geen verrassende acties en doelpunten kwamen moeizaam. De 0-1 viel pas na 9 minuten speeltijd. Gelukkig had Springfield vaak maar kort balbezit en kwamen zij niet tot scoren. Door doelpunten van Niels en Anouk (beiden 2) en Gina en Isabelle (beiden 1) en de eerste seizoenstreffer van Merel werd de eindstand 0-7 voor Terda. Terda behoudt hiermee de 2e plaats.
Terda B1 liet weer eens zien dat ze duidelijk tot de favorieten horen in hun poule. Ze stonden zelfverzekerd te spelen en gaven het sportief en ook goed spelende team van SDO B2 weinig kans. Na een soepele 0-1 liep Terda uit tot een 5-10 bij rust. Na rust bleef het scorend vermogen op peil. Met doelpunten van Julian, Laurens en Elizabeth (allen 4), Daphne en Fenn (beiden 2) en Thieme (1), wist Terda een eindstand neer te zetten van 10-17.
De A junioren van Terda moesten naar Klundert, tegen VIOS. Thuis was daar nipt van gewonnen na een vlot opgelopen 0-4 achterstand in de 1e helft. Ook nu ging het moeizaam, al was daar wel het gemis van 2 vaste dames in het vak van Hidde en Bram. Dit vak bleek nu lastig de korf te vinden, al viel Isabelle uit de C1 goed in. Na de snelle 1-0 maakte Douwe in het andere vak direct gelijk. Bij 3-1 mocht dat vak opnieuw aan de bak maar na de 5-2 was dan eindelijk de eerste score van Hidde. Cruciaal want met de 5-4 vlak voor en de 5-5 vlak na rust was het weer een wedstrijd. Dit keer was het Bram die het op zijn heupen kreeg en mocht Luc het in het andere vak afmaken. Met de 7-12 winst was er toch weer 8 x in een helft gescoord en dat stemde tot tevredenheid. Scores van Douwe (5x), Bram (3x), Hidde en Luc (elk 2x). Met deze zege werd de koppositie (voor even) weer overgenomen.
Terda 1 speelde in Eindhoven tegen Rust-Roest 6. Rust-Roest is altijd een zware tegenstander, maar tot op heden was het altijd Terda dat aan het langste eind trok. Deze keer begon Terda erg zwak aan de wedstrijd. Hierdoor kon Rust-Roest de leiding nemen en de voorsprong uitbouwen tot aan de rust. Ook na rust begon Rust Roest sterk. Uiteindelijk herpakte Terda zich in de tweede helft en kwamen ze dichtbij. Helaas was het net niet genoeg. De overwinning ging naar Rust-Roest met 14-12. [l]