Het springteam van Manege Sintels samen met instructeur Linda Zuiderent
Het springteam van Manege Sintels samen met instructeur Linda Zuiderent Foto: Ymke van Huijgevoort

Manege Sintels succesvol

BREDA - Zondag 21 januari is Manege Sintels uit Breda de winnaar geworden van de titel best springend ruitersportcentrum van het jaar bij de KNHS/FNRS springcompetitie voor manegeruiters.

Door ruim 120 deelnemers in 3 verschillende rubrieken (S40, S60 en S80) werd er tijdens de halve finale gestreden voor een plaats in de finale.

De beste 4 resultaten van de halve finale werden bij elkaar opgeteld om een winnende manege uit te roepen tot best springend ruitersportcentrum van het jaar.

Aangesloten

Deze competitie wordt voor de vijfde keer georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbon en de Federatie van Nederlandse ruitersporcentra, en is speciaal bedoel voor ruiters die rijden op een van de manege's aangesloten bij de FNRS.

Overwinning

De overwinning werd mede mogelijk gemaakt door Sarah van der Mars met Sintels Brentano, 1e in de S40, Loekie Teuwen met Sintels Carma, 2e in de S60, Isabel Koeken met Sintels Topic, 12e in de S60, Merel Tielen met Sintels Bunnyvoor, 16e in de S60.

Deze amazone's hebben zich geselecteerd voor de finale op 25 maart in Ermelo.

Springteam

Het springteam bestond verder uit: Emma van Steen met Sintels Brentano, 26e in de S40, Teske van Huijgevoort met Sintels Bunnyvoor, 28e in de S40, Eline Peeters met Sintels Cacharel, 32e in de S40.

Het springteam staat onder leiding van Martha en Linda Zuiderent, beide instructeurs bij manege Sintels. [l]