350 Cadetten geven één dag voor Breda

BREDA - Op vrijdag 2 februari gaan zo’n 350 cadetten van de Koninklijk Militaire Academie zich in Breda maatschappelijk inzetten.

Zo worden verschillende zorginstellingen bezocht, leuke activiteiten voor de bewoners georganiseerd én worden de handen uit de mouwen gestoken bij o.a. Koninklijke Visio de Blauwe Kamer, Dierenopvangcentrum Breda en wordt Boyke's Speelhoeve opgeknapt.

Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee gehuisvest op de KMA te Breda.

Het Cadettencorps zorgt voor de nodige ontspanning, het brengt saamhorigheid en kameraadschap onder de leden en brengt hen de waarden en normen bij die zij moeten bezitten als officier in de Nederlandse Krijgsmacht.

Door bemiddeling van Betrokken Ondernemers Breda, worden op vrijdag 2 februari tussen 08.00 en 14.00 uur maar liefst 27 maatschappelijke organisaties in Breda bezocht.

Tijdens deze vrijwilligersdag worden letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en worden bewoners van zorginstellingen eens extra in het zonnetje gezet. [l]