Volop polonaise tijdens carnaval.
Volop polonaise tijdens carnaval. Kees Pas

Het feest der feesten kan beginnen

BREDA - Al jaren staat zaal Vianden bekend als een plek, waar op een geweldige manier het carnavalsfeest wordt gevierd. Dat zal dit jaar niet anders zijn, want een uitgebreid programma staat er borg voor, dat zeker iedereen – kinderen én ouders – volop aan zijn trekken kan komen.

Bezoekers van voorgaande jaren weten maar al te goed hoe enorm gezellig het altijd kan zijn in het Ginnekense gemeenschapscentrum, ook wel de “Leuttempel” van Breda genoemd! Het programma ziet er als volgt uit.

Woensdag 7 februari|
Ouderencarnaval Ginneken. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur) tot 17.30 uur. Het Comité Ouderencarnaval Ginneken slaagt er steeds opnieuw in om een zeer afwisselend programma te presenteren met vele hoogtepunten tijdens deze altijd zeer geslaagde middag voor de ouderen. Ook dit jaar belooft het weer een geweldig feest te worden op de woensdag vóór het carnavalsweekend. Verschillende artiesten treden ook nu weer op, tezamen met diverse carnavalskapellen. Natuurlijk maakt Baron Jean-Pierre met gevolg zijn opwachting, evenals de Prins met zijn Raad van Elf van de Bredase Scheidsrechtersvereniging.
Evt. toegangskaarten zijn nog op de middag zelf verkrijgbaar bij de entree van zaal Vianden, Viandenlaan 3- 5 (tel.5652902 bgg 5658054).

Zaterdag 10 februari
Ginnekens Jokertjes Carnavalsfeest Vianden. Aanvang 13.30 uur tot 18.00 uur. Toegang gratis.
Het carnavalsweekeinde begint altijd goed met een prachtige middag voor alle kinderen t/m 12 jaar met hun ouders. Door DJ Daniel zal er vooral muziek voor de kleintjes worden gedraaid, zodat zij lekker kunnen hossen en springen in de prachtig versierde grote zaal van Vianden. Een speciale presentator zal zorgen, dat alles goed verloopt. Bovendien zijn er allerlei versnaperingen voor de kinderen en ook is er weer een heuse wedstrijd, wie het “vetste” gekleed is, waarbij, zoals gebruikelijk, ook weer leuke prijzen te winnen zijn. Bovendien zorgen extra attracties voor nog meer kinderplezier. Diverse carnavalskapellen zullen op het podium de echte carnavalsmuziek ten gehore brengen en natuurlijk maakt ook op deze middag Baron Jean-Pierre met gevolg maar al te graag zijn opwachting bij alle feestvierende kinderen.

Zondag 11 februari
Ginnekens Kindercarnavalsfeest Vianden. Aanvang 13.30 uur tot 19.00 uur. Toegang gratis.
Op zondag gaat het carnaval gewoon verder met opnieuw een leuk kindercarnavalsfeest. DJ Daniel zorgt weer voor de muziek en zoals gebruikelijk zullen er zeker nog enkele muziekkapellen langskomen om het kinderfeest nog gezelliger en verrassender te maken. Ook de speciale presentator zal weer aanwezig zijn, maar dan in een andere hoedanigheid. Ook nu zullen extra attracties borg staan voor een geslaagde kindermiddag. Tussen 17.30 en 18.30 uur is er weer gratis een portie frites voor iedereen, een mooie traditie, die Vianden graag in ere blijft houden.

Dinsdag 13 februari
Ginnekens Familie Carnavalsfeest Vianden. Aanvang 13.30 uur tot 18.00 uur.
Ook in 2018 gaat zaal Vianden weer voor een grandioze afsluiting van het carnaval in het Ginneken én in Vianden zorgen. Er zal doorlopend topmuziek zijn van de DJ en van één of meerdere muziekkapellen. Ook nu zal de middag gepresenteerd worden door een bijzonder persoon. Natuurlijk ontbreken de extra attracties ook op deze laatste carnavalsmiddag niet! Baron Jean-Pierre met zijn gevolg en de Prins met Raad van 11 van de Bredase Scheidsrechtersvereniging komen natuurlijk ook naar Vianden om er samen een spetterend slotfestijn van te maken.

Informatie
Voor de meest actuele informatie over het hele carnavalsgebeurenl: www.vianden.nl