Intoeteren met Tartouffe

BREDA - Carnaval is een serieuze aangelegenheid, dat is algemeen bekend.

Zonder een goede voorbereiding is er geen beginnen aan; het bier moet geproefd worden, de kieltjes en de pakken moeten lekker zitten en natuurlijk moeten de orkesten een lekker moppie kunnen blazen. Goed intoeteren is daarom het halve werk, want 4 dagen lang moet er flink gepresteerd worden.

Breda heeft gelukkig een rijk muziekleven tijdens carnaval. Traditiegetrouw kan het repertoire op de vrijdag voor carnaval, tijdens het intoeteren worden uitgeprobeerd. Bijkomend voordeel is, dat diegene die het bierproeven hebben gemist, het gerstenat alsnog kunnen testen, 'ge motter mar op komme'.

Het intoeteren bestaat dit jaar 15 jaar. In 2003 door van Alles Wat gestart, sinds 2009 wordt het Intoeteren door Tartouffe georganiseerd. Dit jaar verhuist het intoeteren van Mezz naar café Publieke Werken.

Op het programma staan orkesten met uiteenlopende stijlen; Hoempa van de Estrellas, het betere Nederlandse lied van Margrietje, een lach en een traan met Chaamertemperatuur en de vettekets sound van UBK. De organisatie kijkt wederom uit naar de Hijzkranen, hun pauzeact zal de Bredase kroegen gegarandeerd op zijn kop zetten. Vanzelfsprekend zal feestorkest Tartouffe niet ontbreken. Aanvang 20.00 uur. [l]