BREDA - De aftrap is op vrijdag, intocht en lampionnenoptocht.

Vrijdag 9 februari, rond 19.00 uur, is er de officiële Intocht van Prins Antonîus en Jeugdprins Daniël op winkelcentrum Heksenwiel. Kinderen kunnen vanaf 18.30 uur een lampion ophalen bij de zonnewijzer voor de Lampionnenoptocht. De drie leukst verklede kinderen kunnen een prijsje winnen en alle kinderen krijgen na afloop wat snoep. Prins Antonîus bezoekt hierna o.a. “Het Rondje Kielegat” in sportcafé de Ganzerik.

Zaterdag = optochtdag
Zaterdag 10 februari vertrekt om 13.30 uur de Giegeldonkse Optocht vanaf winkelcentrum de Donk over de route Brandebeemd, Somerweide, Cannaertserf, Vekenoord, eindpunt Uitoord. De prijsuitreiking vindt later die middag rond 17.11 uur plaats tijdens het Optochtbal in ’t Kraaienest. Deze zaal is vanaf 13.00 uur open.
’s Avonds wordt de kapellenmuziekliefhebber verwend met een “Party met de Prins”, met in de zaal een podium voor kapellen en een DJ in de bar.

Zondag en maandag
Zondagmiddag rond 14.15 uur ontvangen de Broeders der Wanorde Prins Antonîus en Gevolg in de Texashoeve waar zij voor zullen gaan in de gebeden en waar zij uit de aanwezigen een Miss Wijn zullen kiezen.
Zondag- en maandagavond is het volop bal voor de volwassenen in ’t Kraaienest.
Zondag onder het mom van “Alaaf en Kicking Fout Carnavalsbal” met DJ D'n Toffe Peer (géén kapellen dus!), DJ Ronnie en DJ Jurgen; maandag is de “Brabantse Brass en Bral Avond” met de gehele avond twee podiums met kapellen.

Jeugdcarnaval in Giegeldonk
De Giegeldonkse Snotpinnekes kunnen op diverse plaatsen terecht. Scouting St. Joris zorgt op vrijdagavond t/m maandagavond vanaf een uur of zeven voor jeugdcarnaval in de kelder van ’t Kraaienest. Kinderen tot 14 jaar zijn welkom.
Zondag- en maandagmiddag vanaf 13.00 uur kan men in ’t Kraaienest terecht voor het Gezinscarnaval vanaf 13.00 uur.
Dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur is er het traditionele Giegeldonkse Snotpinnekesbal met spelletjes, schmink, ballonnen en serpentines. Prins Antonîus en alle Giegeldonkers nemen rond een uur of vier afscheid van de Jeugdraad. Voor de jeugd en voor ´t Kraaienest is carnaval dan voorbij!

Dinsdagavond
In ‘t Kraaienest wordt dinsdagavond afscheid genomen van Prins Antonîus. De Hoogheid zal op een “plechtige” manier opgenomen worden in het klooster van de Broeders der Wanorde die deze keer op miraculeuze wijze opduikt bij ’t Kraaienest.
Gezamenlijk zal er voor gezorgd worden dat het toch een feestelijk afscheid wordt.

Info: www.giegeldonk.nl [l]