Wisselend succes voor de teams van KC Terda

PRINSENBEEK - Met vijf korfbalwedstrijden op het programma was er in de 3 Linden Hal te Prinsenbeek weer een hele dag korfbal te beleven. Enkel Terda 2 speelde een uitwedstrijd.

Om 9 uur beet de D1 het spits af. Het speelde tegen OZC D2. Bij rust stond Terda met 3-5 achter en was er nog hoop om er minstens 5-5 van te maken. Terda miste te veel mooie kansen in aanval en OZC scoorde erop los in tweede helft. Eindstand 5-10. Terda gaf door dit verlies, haar kans om van vijfde plaats naar derde plaats in competitie te klimmen helaas weg.
Een gemotiveerd C team startte zaterdag aan hun wedstrijd tegen Keep-Fit uit Roosendaal. Het bleef lang 0-0 totdat Isabelle met een mooie doorloper de ban brak. De 1-0 verscheen op het scorebord. Keep-Fit sloot echter elke keer netjes aan met de gelijkmaker. Na rust werd het nog behoorlijk spannend doordat Anouk net voor tijd de 4-3 maakte. Keep-Fit zette alles op alles, maar Terda bleef de laatste minuten sterk verdedigen en wist zo de 2 punten binnen te slepen. Op 10 maart speelt de C hun laatste wedstrijd tegen de nummer 1: Focus. De uitslag zal hoogstwaarschijnlijk geen invloed meer hebben op hun positie in de poule. Een welverdiende 2e plaats!
Terda B1 speelde tegen PSV B1. Het duurde bijna 10 minuten voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig kon Terda vrijwel direct ook de 2-0 op het scorebord zetten. Daarna zakte het spel weer wat weg. Terda ging slordig om met de vele gecreƫerde kansen. Ruststand 3-3. Na een peptalk en nieuwe opdrachten voor de tweede helft ging Terda weer van start. De doelpunten vielen om en om waarbij Terda net een doelpuntje meer wist te scoren dan PSV. Eindstand 7-6. Volgende week wacht de spannende return tegen Rust Roest uit Eindhoven. Supporters zijn van harte welkom!
Terda A1 speelde een fysieke wedstrijd tegen Good Luck A1. Deze werd met 15-15 gelijk gespeeld. Opvallend moment was een gele kaart voor een speler van Good Luck.
Terda 2 had een uit wedstrijd in Best tegen DKB waar thuis met 9-13 verloren werd. Terda begon goed aan de wedstrijd en het ging gelijk op. Daphne van de B speelde voor het eerst mee met Terda 2 en deed het erg goed en onderschepte veel ballen in de verdediging. Terda wist met een 7-8 voorsprong te rusten dankzij doelpunten van Ton, Niels, Halbe en Lisanne. In de tweede helft probeerde Terda de voorsprong uit te bouwen, het stond lang 9-10 maar de kansen gingen er niet in. Thieme van de B viel een kwartier voor tijd in en speelde een goede wedstrijd. In de laatste minuut stond het 11-11, maar het was uiteindelijk DKB dat aan het langste eind trok en de 12-11 scoorde in de laatste seconde.
Terda 1 mocht aantreden voor de kraker tegen Scheldevogels 2. Doordat beide teams slechts 1 wedstrijd verloren hebben staan ze gedeeld bovenaan in de poule. Dat het gelijkwaardige teams zijn was snel duidelijk in de eerste helft. De scores bleven gelijk op gaan. Aan het eind van de eerste helft nam Terda een kleine voorsprong. Met de rust stond er een stand van 10-6 op het bord. Na rust was eenzelfde spelbeeld te zien en Terda breidde haar voorsprong nog een beetje uit. Aan het eind van de wedstrijd was de stand 18-12, al zal het voor Tara voelen als 19-12, ze scoorde 1 seconde na het fluitsignaal. Over twee weken staat de return op het programma in Bergen op Zoom, hier kan Terda een grote stap naar het kampioenschap zetten.