DIA meisjesvoetbal academy breidt uit

BREDA - De DIA Meisjesacademy gaat een samenwerkingsverband aan met R.K.V.V. JEKA en UVV'40 en verder onder de naam Brabantse Meisjesacademy. (BMA)

De DIA Meisjesacadamy is een initiatief van Yuri van Brummelen die met een team onder vijftien jaar al enkele jaren zeer succesvol opereert, zowel in het binnen- als buitenland. De insteek is talenten op te leiden voor een profcarrière dan wel op hoogste niveau in Nederland volgens de werkwijze die ook bij de profclubs zoals NAC Breda en Feyenoord bij de jongens gangbaar is.

Er werd gezocht naar uitbreiding om ook in de andere leeftijdscategorieën onderdak aan talentvolle meisjes te bieden.

Het Bredase R.K.V.V. JEKA (onder veertien jaar) en UVV'40 uit Ulvenhout (onder twaalf jaar) gaven gehoor en adopteerden een talententeam op hun complex dat volgens de zelfde richtlijnen aan de slag gaat als het Teteringse DIA. (onder zestien)

Volgend seizoen

Om volgend seizoen 2017/ 2018 met de talentengroepen aan de slag te kunnen gaan worden op de zondagen, 4, 11 en 18 maart open dagen gehouden op de terreinen van R.K.V.V. DIA.

De Brabantse Meisjesacademy staat voor een open inschrijving en beperkt zich niet alleen tot Breda. Ook speelsters buiten de regio kunnen inschrijven.

Buitenlandse teams

Naast het spelen in de jongenscompetitie is er eens in de maand een ontmoeting met buitenlandse teams. Zo zijn o.m. KAA Gent, Club Brugge, Anderlecht en Borussia Monchengladbach regelmatig de tegenstander in een onderlinge competitie. In maart gaat de ploeg deelnemen aan een toernooi met FC Barcelona, Atletico Madrid en Manchester City onder de deelnemers.

Het inschrijfformulier voor de open dagen is te vinden op de website van www.rkvvdia.nl of de facebookpagina van DIA meisjesacademie. Overige info bij Yuri van Brummelen: 06-33031379. [l]