Marieke Eising en Renate Heeren van Stichting Met je hart nemen cheque over van Paul Depla.  De heren van kookclub de 7 Heuveltjes zorgen voor een gezellige culinaire stamppot middag.
Marieke Eising en Renate Heeren van Stichting Met je hart nemen cheque over van Paul Depla. De heren van kookclub de 7 Heuveltjes zorgen voor een gezellige culinaire stamppot middag. Marieke Eising

Opbrengst restaurantcampagne EET met je hart: 13.456 euro

BREDA - Met veel enthousiasme hebben eind 2017, maar liefst 40 restaurants in Breda, Ulvenhout en Prinsenbeek deelgenomen aan de jaarlijkse restaurantcampagne EET Met je hart.

Uit eten staat voor gezellig samen zijn en genieten. In november en december werd restaurantgasten - gedurende 6 weken - gevraagd om een beetje van dit geluk te delen met kwetsbare ouderen uit de eigen gemeente. Ouderen die zelfstandig wonen en in eenzaamheid leven.
Een vrijwillige donatie van €1,- per tafelrekening zorgt ervoor dat ouderen weer mee kunnen doen in hun eigen buurt.
Met de opbrengst organiseert Stichting Met je hart - ook in 2018 – graag weer structurele waardevolle ontmoetingen voor deze kwetsbare groep ouderen.
Onze ambassadeur Burgemeester Paul Depla maakte donderdag 22 februari jl. in Eetcafé de 7 Heuveltjes de opbrengst bekend: 13.456,- euro.
Hij “prikte tevens een vorkje mee” tijdens deze waardevolle ontmoeting zoals Met je hart deze het hele jaar door organiseert. (2017: 67 ontmoetingen in Breda)
Het hogere doel van stichting Met je hart is om mensen, bedrijven, scholen en clubs in beweging te krijgen om zélf op te staan tegen eenzaamheid. ?Deze beweging is – na de start in Breda in 2015 – ook in onze stad volop gaande. HerenKookClub “La Sieta Colinas” nodigt onze ouderen elk jaar uit voor een gezellige middag samen.

Over Stichting Met je hart
Kwetsbare ouderen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar ontmoeten. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt.
Stichting Met je hart is reeds actief in 20 gemeenten in Nederland en heeft de ambitie om in het hele land kwetsbare ouderen bij elkaar aan tafel te brengen. In 2020 willen zij actief zijn in 50 gemeenten. [l]

Marieke Eising en Renate Heeren van Stichting Met je hart nemen cheque over van Paul Depla.  De heren van kookclub de 7 Heuveltjes zorgen voor een gezellige culinaire stamppot middag.