Dagteam Va-Tout 2 wint overtuigend van Petangeske 3
Dagteam Va-Tout 2 wint overtuigend van Petangeske 3 Thea van Nieuwenhuizen

Maak kennis met petanque bij Va-Tout

BREDA - Zaterdag 3 maart, van 14.00-16.00 uur, is er bij Jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda een introductiemiddag. We spelen in de verwarmde binnenaccommodatie.

Komt zaterdagmiddag niet zo goed uit, kom dan gerust eens langs op een van de andere speeldagen of maak een afspraak: 076-5656362.

Bekijk op onze nieuwe website www.va-tout.nl de uitgebreide clubinfo en ontdek wat Va-Tout jou zou kunnen bieden.

Va-Tout is de grootste jeu de boules vereniging in Breda. Iedereen is welkom, of je nu recreatief speelt of een wedstrijdspeler bent. Je mag altijd eerst vrijblijvend kennismaken. Gebruik hiervoor de gratis kennismakingskaart. Deze is één maand geldig en biedt je de gelegenheid om vijfmaal mee te doen aan de activiteiten. Je hebt een vaste begeleider, die je een beetje wegwijs maakt en bij wie je met vragen terecht kunt. Als je zelf geen boules hebt mag je die tijdelijk lenen.

Nationale Petanque Competitie

Op 24 februari was de 11de speeldag van de Nationale Petanque Competitie. Va-Tout 1 speelde thuis tegen ABA uit Rijswijk, dat aan kop van de 2e divisie staat. De uitwedstrijd werd met 8-0 verloren. Hoewel Va-Tout in geen enkele partij werd weggespeeld en er zelfs nog één partij met 13-0 werd gewonnen, ging de overwinning toch naar de mannen en vrouw uit Rijswijk. Met de eindoverwinning van 2-6 toonde ABA zich wéér de sterkste en een potentiele kampioen.

Va-Tout 2 ligt volledig op koers en staat bovenaan in de 4e divisie. Zaterdag werd thuis gespeeld tegen Petangeske 3 uit Bergen op Zoom, dat op de laatste plaats in de 4e divisie staat. Va-Tout 2 deed wat het doen moest en won overtuigend met 8-0. Met nog drie speeldagen in het vooruitzicht en een voorsprong van 3 punten op de nummer 2, jdb Altena, komt de kampioenstitel steeds dichtbij.

Va-Tout 3 was gastheer voor het Zeeuwse Middelburg 2 en speelt in de 5e divisie. Middelburg heeft een sterk team, met meerdere jonge talenten. De eerste speelronde werd gewonnen door Middelburg met drie overwinningen (3-13, 6-13 en 12-13). In de tweede speelronde herpakte Va-Tout zich en won beide tripletpartijen met 13-8 en 13-11. Het was nog niet verloren, mits er in de derde speelronde tenminste twee partijen gewonnen zouden worden. Het werd er slechts één (6-13, 9-13 en 13-3). Middelburg 2 won de wedstrijd met 3-5. [l]

Dagteam Va-Tout 2 wint overtuigend van Petangeske 3