Spanning bij de Fixit-zaalvoetbalcompetitie

BREDA - Pas op de laatste competitiedag zal beslist worden wie dit jaar met de kampioensschaal aan de haal gaat in de Fixit-zaalvoetbalcompetitie. Nog zeker vier teams maken aanspraak op de titel en er zijn nog maar twee speelrondes over.

JONKies uit Oosterhout staat nog op de bovenste plaats maar moet Aarts&Co en Unibet over zich heen laten gaan als die hun inhaalwedstrijd winnen. Andalouse Breda zal nog twee wedstrijden moeten winnen en is dan nog afhankelijk van het resultaat op “de andere velden”. Voor Forza zijn twee monsteroverwinningen nodig om nog een rol te kunnen spelen.
Het was trouwens een enerverende zaterdag in Sportcentrum Teteringen. Al na drie minuten in het eerste duel tussen Buitenhof en Unibet moest een speler van Unibet voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd worden. Hij was achterover gevallen en kon niet verder spelen. De wedstrijd is daarna wel hervat maar de ‘schwung’ was er wel uit. Unibet won trouwens met 3-0.
Een pittig duel daarna tussen Aarts&Co en Forza. Beide teams wilden niet afhaken in de kampioensrace en daarom werd er op het scherpst van de snede gespeeld. Bij de rust had Aarts een 4-2 voorsprong en die zouden ze ook na de pauze niet meer weggeven. Maar het kostte heel veel moeite om de drie punten binnen te slepen: 7-6.
Ook de laatste krachtmeting van de dag ging niet geruisloos voorbij. JONKies had nog een appeltje te schillen met Andalouse Breda naar aanleiding van de grote nederlaag eerder dit seizoen. Dat de keeper net voor de wedstrijd geblesseerd raakte, hielp echter niet mee. Een veldspeler moest de honneurs waarnemen, maar hij bleek een natuurtalent te zijn waar de aanvallen van Andalouse zich op stuk liepen. JONKies kreeg zo de kans een 3-1 voorsprong te nemen, totdat ook in deze wedstrijd de pech om de hoek kwam kijken. Een speler van Andalouse ging in de tweede helft ongelukkig op de bal staan, viel en blesseerde zijn pols. Ook hij kon richting Amphia waardoor Andalouse met te weinig spelers kwam te staan en de scheidsrechter het duel moest staken.

Stand
De stand per 24 februari: 1. JONKies 11-23; 2. Aarts&Co 10-21; 3. Unibet 10-21; 4. Andalouse 10-19; 5. Forza 10-17; 6. Golden Boys 10-3; 7. Buitenhof 11-1