Spannende wedstrijden voor KC-Terda

PRINSENBEEK - Dit weekend stonden er 4 wedstrijden op het programma voor Terda. Alle 4 de wedstrijden werden thuis in Prinsenbeek gespeeld. Dit betekende een hele dag korfbal in de 3 Linden.

Terda B1 beet het spits af tegen Rust/Roest B2. Terda begon slordig aan de wedstrijd. Veel foute passes en daarmee veel balverlies, waardoor het team het zichzelf onnodig moeilijk maakte. RustRoest kon de rust wel bewaren en kwam daarmee makkelijk op voorsprong. Russtand 1-4. In de tweede helft was het spel beter georganiseerd en werden er meer kansen gecreerd. In de laatste minuten werd er gestreden om de winst. Terda miste vele kansen. Uiteindelijk ging RustRoest er toch met de winst vandoor. 4-5 eindstand. Hiermee is de kans op een evt. Kampioenschap voor Terda van de baan. De wedstrijd werd in goede banen geleid door scheidsrechter Patrick Elshof, die zijn rentree maakte binnen de korfbal.
Terda A1 speelde met 9-9 gelijk tegen DSO A2. Hierdoor wordt de kans op het kampioenschap steeds kleiner.
Terda 2 had een wedstrijd tegen Rodebo uit Den Bosch waar de vorige keer met 12-14 gewonnen werd. Vanwege een aantal afwezigen van de dames maakte Elizabeth van Terda B haar debuut voor Terda 2. Terda begon goed aan de wedstrijd en pakte gelijk een voorsprong. Er werd gerust met een 8-4 voorsprong door doelpunten van Ton, Niels, Marleen en Krisztian. Na rust bleef Terda doorgaan waar het voor rust gebleven was, er vielen veel doelpunten en er zat een flink tempo in het spel. Elizabeth scoorde maar liefst 4 keer in de tweede helft. Rodebo kwam wat dichterbij in de laatste minuten , maar de overwinning was niet meer in gevaar voor Terda. Er werd een eindstand van 15-12 neergezet.
Terda 1 mocht de dag afsluiten tegen NKV4. Door een aantal zieken was de opstelling van Terda wat gewijzigd. Dit kon je in het spel ook goed merken. Doordat NKV meer duidelijkheden had en ook met scherp schoot kwamen ze vlot op een voorsprong van 4 punten die ze niet meer weggaven tot de rust. Na rust vergrootte NKV de voorsprong naar 6 punten. Nu lukte het Terda steeds meer om het spel te spelen dat ze graag spelen. Hierdoor werd het gat steeds kleiner. Met nog 2 minuten te gaan kwam Terda terug tot 1 punt verschil. Ondanks meerdere kansen lukte het Terda niet om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor verloor het helaas met 15-16. De komende 2 wedstrijden zullen door Terda gewonnen moeten worden als ze nog kampioen willen worden.