Kamerkoor Zuid
Kamerkoor Zuid Adriaan Raesen

Concert Kamerkoor Zuid bij Levenskunst Zuiderhout

TETERINGEN - Op vrijdagavond 30 maart verzorgt het Kamerkoor Zuid uit Dongen samen met Ensemble Profondamente een Goede Vrijdag-concert bij Levenskunst Zuiderhout.

Tijdens een sfeervol en ingetogen concert in de kapel van Park Zuiderhout brengen zij de Musikalische Exequien ten gehore.

Parels van oude muziek

Deze compositie van Heinrich Schütz uit 1635 is een van de omvangrijkste protestantse begrafeniscomposities met daarin verschillende teksten, technieken en bezettingen.

Hierin concertante passages voor solisten (die door zangers uit het koor worden vertolkt), openlijke en bedekte meerkorigheid en motetbezettingen in oude en nieuwe stijl.

Passietijd

Naast de Musikalische Exequien wordt een aantal werken uitgevoerd die een relatie hebben met de passietijd: waaronder het Crucifixus van Lotti en Victimae Paschali Laudes.

Samen met de begeleiding van clavecimbel en viola da gamba vormen zij parels van oude muziek op deze bijzondere Goede Vrijdag-avond.

Leiding

De muzikale leiding is in handen van dirigent Rick Muselaers.

De verbindende teksten worden gepresenteerd door Jan Joosten.

Kaartverkoop

Het concert vindt plaats op vrijdag 30 maart in de kapel van Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen.

Aanvang is 19.30 uur.

Kaarten

Toegangskaarten zijn vanaf 8 maart te verkrijgen bij de receptie van Park Zuiderhout op bovengenoemd adres of online op de website www.znck.nl.

Er bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan het concert, vanaf 18.00 uur, een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout.

Reserveer hiervoor een combinatiekaart, voor zowel de daghap als het concert. [l]