Teteringse tennisvereniging TTV gaat inzetten op Padel

TETERINGEN - TTV is een mooie en bloeiende tennisvereniging in Teteringen waar elk lid zijn of haar sportieve uitdaging kan vinden. Of het nu in competitieverband, op de wekelijkse toss-avond of samen met vrienden een balletje slaan is. Vanaf dit jaar wil de vereniging haar leden, en zeker ook nieuwe leden, een nieuwe uitdaging bieden: Padel.

Deze snelgroeiende sport kan nog het beste worden omschreven als een mix tussen tennis en squash. Het wordt met een klein racket en een soort tennisbal in een ‘kooi’ gespeeld waarbij de speelhelften van elkaar gescheiden worden door een net. De bal wordt over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Het kent zowel enkel- als dubbelspel.

Ontstaansgeschiedenis

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker van padel was een rijke zakenman. Hij had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Hij bakende een terrein van 10 op 20 meter af met 3 tot 4 meter hoge muren. Een net scheidde beide zijden. Aangezien het veld kleiner was, dacht hij eraan om niet met tennisrackets te spelen, maar met kleinere houten rackets. In de jaren 70 werd de sport geïntroduceerd in Argentinië, hier groeide padel uit tot een nationale sport met meer dan 10.000 terreinen en 2 miljoen beoefenaars. In Spanje werd het aantal van 1 miljoen spelers reeds bereikt in de jaren 90, en is het momenteel de tweede populairste sport, na voetbal, met 5 miljoen beoefenaars. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 10 miljoen padelspelers.

Dit seizoen aanleg van twee banen

De vereniging is van plan om het komend seizoen 2 padelbanen aan te leggen. Deze komen in de plaats van een bestaande tennisbaan. De aanleg wordt deels uit eigen middelen gefinancierd en deels wordt gebruik gemaakt van subsidie die door de gemeente Breda beschikbaar wordt gesteld. De Rabobank draagt een deel bij vanuit het Stroomversnellingsfonds. De uiteindelijke beslissing om padelbanen aan te leggen lig bij de leden.

Op 15 maart wordt een algemene ledenvergadering georganiseerd om leden de mogelijkheid te geven zich uit te spreken over het voornemen. Daarmee heeft elk lid de mogelijkheid om bij te dragen aan het versterken van de sportieve toekomst van de eigen vereniging. [l]