Vlnr: Dhr Ruskus 2e, Dhr Piet Neus winnaar en dhr van Poeijer 3e.
Vlnr: Dhr Ruskus 2e, Dhr Piet Neus winnaar en dhr van Poeijer 3e. R van Arendonk

Piet Neus wint Viandenbokaal 2018

BREDA - Dit jaar was het Piet Neus, van biljartvereniging Vianden, die de Viandenbokaal van 2018 in ontvangst mocht nemen, uit handen van Dick Kievit namens de toernooiorganisatie van BVO Vianden.

Aan het libretoernooi, dat op maandag 15 januari startte in Gemeenschapshuis Vianden, namen maar liefst 98 biljarters deel, afkomstig van 12 biljartclubs, t.w. ’t Palmque, Breda Noord, Elisabeth Etten-Leur, Etten-centrum, Ons Huis, Biekorf Boys, Tweeschaar, de Vlieren, Vianden en Heksenwiel. In de afgelopen weken zijn er weer vele prachtige partijen gespeeld, waarvan ook de talrijke bezoekers naar hartenlust hebben kunnen genieten.

Op maandag 5 maart waren de deelnemers toe aan de finalepartijen. Klokslag één uur werd er na de gebruikelijke loting gestart. Wat niemand had verwacht, het werd een zeer lange middag. Diverse deelnemers waren zeer aan elkaar gewaagd, waardoor hoge scores pas laat de beslissing brachten. Het was dus uiteindelijk Piet Neus, die aan het langste eind trok tegen Wim Ruskus van BVO Vianden. De heer J. van Poeijer van ’t Palmque verzekerde zich van de 3e plaats en de 4e plaats was voor Dhr. J.Dijkstra van Etten Leur Centrum.
De vele deelnemers en de grote belangstelling van toeschouwers zijn zeker voldoende reden om het nederlaagtoernooi van BVO Vianden in 2019 een vervolg te geven.[l]

Vlnr: Dhr Ruskus 2e, Dhr Piet Neus winnaar en dhr van Poeijer 3e.