Korte berichten

Korte berichten

BREDA
Kidsclub Parkhoeve:
Iedere woensdag van 13.00 tot 15.45 uur organiseert Parkhoeve Breda-Noord de Kidsclub Parkhoeve. Onze activiteiten zijn geschikt voor kinderen t/m 12 jaar en je mag de hele dag aanschuiven! Voor meer informatie bezoek onze facebookpagina (Parkhoeve Breda-Noord) of website. 28 maart: Fuzziepoppetjes maken. Parkhoeve Breda Noord, Tussen de dijken 101, 076-5716449, www.parkhoevebredanoord.nl
'Matthäus-Passion nader bekeken' door Lex Wiersma: "Fantastisch…, geweldig"…. was het commentaar van de bezoekers in Zevenbergen nadat dirigent Lex Wiersma daar zijn muzieklezing over "de Matthäus-Passion, nader bekeken", had gepresenteerd bij MuziekSalon Spronk. In de maand maart komt hij naar Breda met zijn verhaal vol muziek en mooie beelden. Dinsdag 20 maart 15.00u in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13. Donderdag 22 maart om 20.15u in de Zandloper, Zandbergweg 67. Aanmelden en/of reserveren kan via muzieksalonspronk@gmail.com of tel. 076-5203780. www.muzieksalonspronk.nl
Franse barokmuziek: De Alliance Française Breda organiseert op donderdag 22 maart in de Waalse Kerk een muzikale avond vol Franse barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw. Ellen Opten speelt op de traverso: een dwarsfluit zoals die in de 17e-18e eeuw bespeeld werd. Zij wordt begeleid door Maartje Vonk op de viola da gamba en door Driek Florie op het klavecimbel. Aanvang 20.15 uur (kerk open vanaf 19.30 uur), Waalse Kerk, Catharinastraat 83, 076-5223633. Toegang gratis voor leden en cursisten van Alliance Française. www.afpb.nl/breda
Activiteiten Parkhoeve Breda Noord: Vanaf maart starten wij iedere zaterdag met Beestenboel. Een activiteit waar bij iedere zaterdag van 14.00-15.00 uur een dier in het zonnetje wordt gezet. Samen met de dierenverzorgers ga je leren over de dieren en ze helpen verzorgen. De Kidsclub Parkhoeve organiseert iedere woensdag van 13.00-15.45 uur leuke activiteiten geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Voor meer informatie bezoek onze website of facebookpagina. Parkhoeve Breda Noord, Tussen de dijken 101, 076-5716449, www.parkhoevebredanoord.nl
Film: The Sting (The Queen of Clubs): Het verhaal speelt zich af in de jaren dertig met een ambitieuze oplichter (Robert Redford) en een doorgewinterde bedrieger (Paul Newman) die beiden wraak zoeken op een doortrapte misdaadkoning (Robert Shaw), die een van hun maten vermoordde. Met de meest krankzinnige capriolen weten deze twee charlatans hun vijand een hak te zetten en heeft het verhaal een verrassende ontknoping. Tijd: 15.00-17.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.
Maak kennis met Nordic Walking: Wilt u individueel kennis maken met Nordic Walking (lopen met stokken) dan kunt u altijd een kennismaking les volgen. Wij lopen in het Mastbos in Breda op woensdag - zaterdag of zondag. Nordic Walking de Baronie te Breda. Geef je op: info@nwdb.nl. Iedereen kan het, bij Nordic Walking de Baronie. Inl. 06-13925538.
Gratis Tientjeswandeling: Wil jij er ook even lekker op uit in de natuur? Kom dan naar de gratis Tientjeswandeling op zondag 25 maart. Vanaf 13:00u verzamelen we vóór bij restaurant de Boswachter in het Mastbos (Huisdreef 4). Om 13:10u vertrekken we. Rond 14:00u is er pauze. Rond 15:00u zijn we weer terug. Opgeven i.v.m. het aantal traktaties, bij Karin Holthuis tientjesbreda@gmail.com of Leo Alleblas (076-5223639). De wandeling is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.
Lappen vol Smart: Eindelijk zomertijd! Lappen vol Smart zingt daarom in Café 't Ginneken de winter van zich af op zondag 25 maart van 16.00 tot 18.30 uur, Ginnekenweg 247. Lappen vol Smart zingt voornamelijk oudere smartlappen over de lichte en donkere kanten van het leven: over liefde en verdriet van kinderen, van moeders, van zeelui, zwervers en van de gewone man. De Lappen worden begeleid door de accordeonisten Jettie v. Valkenburg, René v. Gerwen en Jan-Willem v.d. Sande. Al gaan de teksten vaak over ellende, het plezier spat ervan af. Bezoek ook de website: www.lappenvolsmart.nl
Lentemarkt met handgemaakte viltfiguren: Suzanne van Wezel werkt als vrij kunstenaar met textiel. Ze legt zich toe op sprookjesachtige figuren van wolvilt. Die naait ze met een verstilde schoonheid en een ongeëvenaarde vakmatige perfectie. Op 24 maart van 10 tot 13 uur is het mogelijk haar sprookjes in vilt te zien tijdens de lentemarkt bij haar thuis aan de Van Duijvenvoordestraat 2 in Breda.
Muziekmiddag: Op zondag 25 maart is er weer een muziekmiddag met optreden van MarrieCristien in Westerwiek, Argusvlinder 198. Ook is er die middag een loterij met mooie prijzen. Aanvang 14.00 uur, ontmoetingsplein gaat om 13.30 uur open. Deze middag is voor iedereen toegankelijk. Het thema deze middag staat voor Pasen. Inlichtingen: 076-2082800.
IVN natuurwandeling Landgoed Wallsteijn: Zondag 25 maart gaan de Natuurgidsen van IVN Mark & Donge op pad langs de dreven en waterpartijen van dit eeuwenoude landgoed. Het thema van deze wandeling is water. Vertrek 14.00 uur, vanaf Herberg 't Pannehûske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal. www.ivn-markendonge.nl
SymCoBreda concerteert: Symfonisch Collectief Breda, het jonge en enthousiaste Bredase kamerorkest onder leiding van Geert Schrijvers, zal onder de titel High Tea met Beethoven een bijzonder programma van klassieke muziek ten gehore brengen. Zaterdag 24 maart om 20.15u in de concertzaal van Nieuwe Veste. Tickets via balie Nieuwe Veste. Info via www.symcobreda.nl of via 06-50282312.
Rondleidingen Stadsgidsen Gilde de Baronie: Zaterdag 24 maart: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Stadswandeling 14.00 uur vanaf ingang Grote Kerk; Geveltjesroute 14.30 uur, vanaf ingang Grote Kerk. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen
Bingo: CV De Pogieters organiseert in samenwerking met Bal des Voorpret een Gezellige Bingo op zondag 25 maart in Gemeenschapshuis De Biesdonk Belgieplein 8. Zaal open 13.00. Aanvang 14:00.
Geldbingo: Maandag 26 maart houdt Activiteiten Vereniging Breda-West een geldbingo in zaal Het Witte Schaap in Tuinzigt. Maandag 2 april (2e paasdag) is er geen bingo. Maandag 9 april gaan de ballen weer vallen.
Lezing KNNV Breda: Maandagavond 26 maart om 20.00 uur organiseert KNNV Breda een lezing met de titel 'Bloeiende bermen, vlinders en bijen smullen ervan!' Edwin Dijkhuis, verbonden aan Floron (Floristisch Onderzoek Nederland) zal u vertellen waarom bermen voor flora en fauna zo belangrijk zijn en welke rol u daar als natuurliefhebber in kunt spelen. Jeroen Stoutjesdijk, stadsecoloog van de gemeente Breda, zal laten zien hoe je bermen op een verantwoorde wijze ecologisch kunt beheren. Gemeenschapscentrum Wegwijzer, Steendorpstraat 2.
Sanaga: Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De opbrengsten van de winkel zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.
In 't Strogebouw: Op 25 maart twee bijzondere optredens in het Houtje Touwtje Strogebouwtje op STEK, Veilingkade 9a, Breda. Bridget and the Goldfish en Diedeliedavid. Het eerste optreden begint om 15 uur. De entree is gratis. Wel gaat de organisatie na de optredens met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage.
Film 'Gods Lam': Vrijdagavond 23 maart Mariëndal, 20.00 uur. Film 'Gods Lam' (1986), met nagesprek, begeleiding: ds. Eward Postma. Duivelsbruglaan 13 Ginneken. De regisseur, Kees-Jan Mulder, is tevens theoloog. De toegang is vrij.
Lezing over Louise Stratenus: Op 9 maart verscheen de biografie met als titel "Louise Stratenus (1856-1908), een schrijvende freule", geschreven door Nannie van Berkum. In Princenhage immers – om precies te zijn op Haagsche Markt 22 – woonde Louise uiteindelijk en daar stierf ze ook. Vrijdag 6 april om 19.30 uur houdt Nannie van Berkum een lezing over het leven van Louise Stratenus in het Princenhaags museum, Haagweg 334 Breda. Aanmelding voor 1 april via: info@princenhaagsmuseum.nl. Zondag 8 april is er een expositie over Louise Stratenus in het Princenhaags Museum, Haagweg 334, Breda (13-17 uur).
Spellenavond: Vrijdagavond 23 maart organiseren we onze maandelijkse spellenavond in spelletjescafé de Zandloper. We starten zoals altijd vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis.

PRINSENBEEK
Voorjaarslezing:
Vrijwilligersbibliotheek Boekendonck gaat het voorjaar vieren! Dinsdag 27 maart hebben ze Aat Rietveld, imker, leraar bijenteelt, NBV groenambassadeur en in 2016 geridderd voor zijn activiteiten voor het bijenhoudersvak, uitgenodigd om een een lezing te houden. Dinsdag 27 maart in het Grand Café van Hagedonk (aanvang 14.00 uur), Schoolstraat 2a. Organisatie in samenwerking met Salonbibliotheek Breda. Gratis entree. Meld u even aan bij Boekendonck mondeling of per mail. Adres: Boekendonck (in Hagedonk), Markt 5A/Schoolstraat 2a, Prinsenbeek. e-mail: boekendonck@outlook.com [l]