SV Fier is er voor de wijk met 'Samen in Beweging 55+

BREDA - Omni-sportvereniging Fier draagt graag haar steentje bij aan een vitale buurt waarbij mensen de mogelijkheid hebben om te sporten en te bewegen en daarnaast een plek te bieden elkaar te kunnen ontmoeten in wijk Heuvel/ Princehage.

SV Fier heeft daarom de afdeling ‘Samen in Beweging’ opgericht met ondersteuning van Breda Actief en een aantal deelnemers vanuit de verschillende oorspronkelijke beweeggroepen (55+) van het eerder uitgevoerde beweegprogramma ‘Samen in Beweging’.

Sportvereniging Fier vindt het project ‘Samen in Beweging Heuvel/ Princehage’ van meerwaarde voor de club, de buurtbewoners en betrokkenen uit de wijk. De afdeling ‘Samen in Beweging’ richt zich op de doelgroep 55+ en zet daarvoor een programma weg dat is afgestemd op de wensen en behoefte van de deelnemers. Wekelijks komen er andere sportactiviteiten aan bod. In de zomer zal het accent liggen op buitenactiviteiten, in de winter op binnensporten. Daarnaast wordt minimaal 1x per maand, een uitstapje georganiseerd naar een sportvereniging of andere (vrijwillige) organisatie om kennis te maken met hun tak van ‘sport’.

Op dit moment zijn hierin al 25 leden actief.

SV Fier is op dit moment nog opzoek naar een sportleider/sportcoach die wekelijks op woensdag en op zaterdag in de morgen een gevarieerd aanbod kan verzorgen. Zolang er nog geen sportcoach is gevonden, zal er een gevarieerd programma aangeboden worden door sportaanbieders en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de vacaturebank van Breda-Actief. Wanneer men interesse heeft om aan te sluiten bij ‘Samen in Beweging’ betalen deelnemers per maand € 12,50. Opzegging van het lidmaatschap kan per maand. Binnen dit lidmaatschap kan één keer per week worden deelgenomen aan de activiteiten die worden aangeboden op woensdag- en zaterdagochtend.

Uit de praktijk: ‘’Sinds 1 maart hebben we ons ingeschreven bij SV Fier en hebben we een echte sportclub op de zaterdagochtend om 09.00 uur. Voor ons niet iedere week dezelfde sport, maar iedere week iets anders. Dit vinden wij erg leuk! Maar buiten dat hebben we ook een hele leuke en gezellige groep mensen die ook na het sporten nog lekker een kop koffie met elkaar drinken. We hopen natuurlijk dat de groep zich uit zal bereiden met gezellige sporters/ bewegers.

Ben je enthousiast geworden om deel te nemen aan ‘Samen in Beweging’ Heuvel/ Princehage?

Je bent van harte welkom! Stuur vooraf wel even een kort mailtje met je interesse naar fierinbeweging@gmail.com. [l]