Korte berichten

BREDA
Rondleidingen stadsgidsen gilde de baronie:
Zaterdag 31 maart: Rondleiding Princenhage 14.00 uur, vanaf Princenhaags Museum, Haagweg 334; Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Stadswandeling 14.00 uur, vanaf ingang Grote Kerk. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen
Bingo: Donderdag 29 maart is er van 14.00 tot 16.00 uur weer bingo in het Rondeel, Kloosterlaan 14. Er zijn zes bingoronden: drie voor en drie na de pauze. Er zijn mooie prijzen te winnen.
Parkinson Café: Het Parkinson Café Breda organiseert op vrijdag 30 maart een Chi Kung training voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers. Het Parkinson Café is van 14.00-16.00 uur in 't Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur). Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.
Meditatief Passieconcert: Donderdag 29 maart (Witte Donderdag) verzorgen de mannen van het Sacramentskoor om 20.00 uur een meditatief passieconcert in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan in Breda. De muziek zal worden afgewisseld met enkele lezingen. De toegang is gratis en er zal een collecte worden gehouden na afloop.
Bingo: Dinsdag 3 april, aanvang 14.00-16.00 uur. De Blaker, Graaf Hendrik III plein (Boeimeer).
Workshop lichaamstaal en cultuur: Op vrijdag 30 maart wordt er in het Rondeel (Kloosterlaan 14) van 14.00 tot 16.00 uur een workshop over lichaamstaal en cultuur gegeven. In deze workshop kun je op een enthousiaste manier kennis maken met verschillende elementen van lichaamstaal en de invloed van cultuur hierop. De workshop wordt gegeven door 2 studenten Toegepaste Psychologie van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via m.damino@student.fontys.nl.
Sanaga: Nu ruime sortering dames-, heren- en kindervoorjaarskleding. Kom eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De opbrengsten van de winkel zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.
Bingo: Doskonale houdt op donderdag 29 maart een grote Paas Bingo in Ontmoetingscentrum De Vlieren, Mgr. Nolensplein te Breda. Aanvang 20.00 uur.
Schaken in de Haagse Beemden: Over de hele wereld wordt geschaakt, en door de aansprekende wereldkampioen Magnus Carlsen en successen van Nederlandse schakers is het spel weer helemaal in de lift. Elke donderdagochtend staat het schaakbord klaar bij Ontmoetingscentrum De Sleutel, Vlierenbroek 30. Wie ooit heeft geschaakt of het spel wil leren kan van 10:00-12:30u aanschuiven voor een potje op huiskamerniveau. Ook schakers van buiten de Haagse Beemden zijn van harte welkom.
Reünie Kbs De Werft: Beste oud-leerlingen en oud-collega's van Kbs De Werft, op zaterdag 14 april houden wij als basisschool De Werft in de Haagse Beemden een reünie vanwege het 40-jarig bestaan van onze school. Deze is bestemd voor alle leerlingen en collega's die in 2016 of eerder onze school hebben verlaten. Ga naar de website www.dewerft.nl voor alle informatie en tijden en om je in te schrijven voor deze reünie.
Creatieve schildermiddag: Het Gele Huis organiseert een creatieve schildermiddag op zaterdag 31 maart voor kinderen vanaf 5 jaar. We beginnen om drie uur en om vijf uur zijn we klaar. Trek lekker oude kleren aan die vies mogen worden en neem een goed humeur mee dan gaan we er een leuke middag van maken. Adres: Haagsemarkt 35a. Aanmelden: workshop@hetgelehuisinprincenhage.com. Na betaling is de aanmelding definitief.
Wiego: Wiego neemt op maandag 2 april (2e paasdag) deel aan de Paaswandeltocht te Gouda. Hiervoor rijdt een bus. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. Vertrek tussen 8.30 en 9.10u (afhankelijk van het opstappunt). Terug in Breda tussen kwart voor vijf en kwart over vijf en in Etten-Leur om half zes. Afstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 km. Geïnteresseerden (ook Nordic Walking-sporters) kunnen voor meer informatie terecht bij H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda, tel. 076-5657357, of 06-36080869, wsvwiego@gmail.com; www.wiego.nl.
Zielsveel zingen op Goede Vrijdag: 'Zielsveel - zingen in hartje Breda' is een samenzangavond waarbij iedereen welkom is, met of zonder zangervaring. Vrijdag 30 maart staat in het teken van Goede Vrijdag. De Passietijd voorafgaand aan Pasen gaat over verlangen én pijn, over hartstocht én lijden. In deze periode komt al wat menselijk is bij elkaar. De avond vindt plaats in de Waalse kerk, Catharinastraat 83, van 20.00-22.00 uur. Aanmelden via: www.marjobrenters.nl of e-mail: marjo@marjobrenters.nl.
Gewoon Jezelf zijn: Ben jij tussen de 30 en 45 jaar en heb je zin in een datingavond met gelijkgestemden, waarbij je ook nog iets opsteekt over contact leggen en verbinden? Kom dan donderdagavond 5 april naar het Rondeel van Stichting Tientjes Breda. Meer info: https://jezelfsamen.nl/dating- you; www.facebook.com/ events/195948531007458.
Kasteelwandeling: Zaterdag 31 maart Kasteelwandeling o.l.v. een gids van VVV Breda. Tijdens deze wandeling krijgt u een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. U bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. Reserveringen en informatie: VVV Breda, Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38, 0900-5222444, info@vvvbreda.nl, www.vvvbreda.nl

PRINSENBEEK
Oefenen in geloof: Dinsdag 3 april Het Kruispunt, 19.15-20.30u. Oefenen in geloof: Gebed. Begeleiding: ds. Evelyn Quaak-Kloet. Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Vervolg op de vorig jaar gestarte serie avonden. Al verwachten we dat soms wel, geloof komt je niet aanwaaien. Net zoals je moet oefenen om piano te leren spelen en trainen voor een halve marathon vraagt geloven om nieuwe impulsen en het heeft oefening nodig. Opgave per avond: verdieping@hetkruispunt.org.

TETERINGEN
Goede Vrijdag-concert:
Op vrijdagavond 30 maart verzorgt Kamerkoor Zuid uit Dongen samen met Ensemble Profondamente een Goede Vrijdag-concert bij Levenskunst Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Tijdens een sfeervol en ingetogen concert in de kapel van Park Zuiderhout brengen zij de Musikalische Exequien ten gehore. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de receptie van Park Zuiderhout op bovengenoemd adres of online: www.znck.nl [l]