Jan van Gool, MARK Advocaten
Jan van Gool, MARK Advocaten Jeroen Jongeneelen, StudioRAW

Nieuwe privacywet verplicht voor verenigingen en stichtingen

BREDA - Op 25 mei aanstaande wordt de nieuwe privacywet van kracht. Ook verenigingen en stichtingen krijgen te maken met deze wet en dienen zich hier goed op voor te bereiden.

De Vrijwilligersacademie Breda organiseert daarom in samenwerking met MARK Advocaten en Breda Actief een themabijeenkomst op maandag 9 april en een werksessie op maandag 16 april over dit thema. Beide avonden vinden plaats op Avans Hogeschool van 19.30-21.30 uur.
Welke gegevens verzamelt de vrijwilligersorganisatie eigenlijk? Waar staan die gegevens en wie kan er bij? Zijn de ICT-systemen en website voldoende beveiligd? Staat er een privacyverklaring op de website waar in beschreven staat hoe er persoonsgegevens verzamelt en wat de organisatie daarmee doet? Is er een protocol voor het melden van een datalek? Op deze en meer vragen moeten verenigingen en stichtingen antwoorden formuleren. De organisatie is uiteindelijk zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de eisen die deze nieuwe privacywet stelt.

Introductie op 9 april
Op maandag 9 april geeft Jan van Gool van MARK Advocaten een introductie op de nieuwe privacywet en licht toe aan welke eisen de vereniging of stichting moet voldoen. Tijdens de daarop volgende werksessie op maandag 16 april gaan de aanwezige verenigingen en stichtingen actief aan de slag met het stapsgewijs implementeren van de wet binnen hun organisatie. Deze sessie wordt begeleid door adviseurs van Breda Actief.
Aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten is mogelijk via de website van de Vrijwilligersacademie Breda: www.vrijwilligersacademiebreda.nl
Deelname aan beide avonden wordt uitdrukkelijk aangeraden. [l]

Jan van Gool, MARK Advocaten