Korte berichten

BREDA
Dansmiddag met livemuziek:
Vrijdag 6 april is er een gezellige dansmiddag met Live Muziek in Pluspunt De Wisselaar, Tielrodestraat 49. Aanvang 14.00-18.00 uur.
Gespreksmiddag nabestaanden na zelfdoding: Zaterdag 7 april is er een gespreksmiddag voor nabestaanden na zelfdoding, georganiseerd door Stichting Horizon, lotgenotengroep voor nabestaanden na zelfdoding. Informatie: www.horizontilburg.nl. Aanmelding: info@horizontilburg.nl.
Cultuur tijdens het Middaguur: Op vrijdag 6 april is er een middagpauzeconcert in de Waalse kerk, Catharinastraat 83. Dit concert wordt verzorgd door de Spaanse pianist Bernat Català Rams. Aanvang 12.00 uur. Toegang gratis.
KBO Breda-West rikken en jokeren: Zaterdag 7 april rikken en jokeren. KBO organiseert in samenwerking met WIJ deze kaartmiddag. Aanvang 13:30 uur, zaal open 13:00 uur.
Biljartvereniging OVU bestaat 70 jaar: Biljartvereniging OVU (Onze Vrije Uurtjes) Breda is opgericht op 31 maart 1948 in Café Dirven in Princenhage (Breda). En bestaat nu 70 jaar. Iedere dinsdagavond spelen de acht leden van Biljartvereniging OVU hun librerooster wedstrijden in een sportieve, gezellige en fanatieke sfeer. Onder het genot van een hapje en een drankje. Lang was hun thuisbasis Biljartcentrum Michielsen te Breda, maar na sluiting van het Biljartcentrum zijn ze nu gehuisvest in het Sociaal Cultureel Centrum 't Kraaienest te Breda.
Symposium Jeugd en Rouw: Rouw in 3D: Durven, Delen,….Doen! Over jonge mensen die met de dood te maken hebben. Tijdens het symposium krijgt u nieuwe kennisgerichte en aanvullende informatie en handreikingen. Woensdag 11 april (inloop 13.00u) 13.30-17.00 uur in DELA Uitvaartcentrum, Tuinzigtlaan 41. Inschrijven: middels het aanmeldformulier op www.dood-gewoon.nl.
Literair café: Voor de 6e keer organiseren Louis van Londen en Anneke Hendrikx het Literair café "De Groene Fee". Vrijdag 6 april van 20.00-23.30u (inloop v.a. 19.00u) in het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, www.belcrumhuis.nl. Iedere maand voordrachten, lezingen, performances en muziek. Deze keer: (i.p.v. Gert Vanlerberghe) Sven de Swerts: dichter/performer; Rick van der Made: dichter/schrijver; Katelijne Brouwer: dichter/schrijver; Wouter van Heiningen: dichter/schrijver; Herman Belgers: liedjesdichter; Marjan de Ridder: dichter. Er is ook een Open Podium. Info: literaircafedegroenfee@gmail.com
Rommel-, boeken- en platenmarkt: Zanggroep Ark organiseert dit jaar voor de 25e keer de jaarlijkse rommel-, boeken- en platenmarkt op zondag 8 april van 10.30-15.30 uur in het Gemeenschapshuis Zandberg, Zandberglaan. De opbrengst van de rommelmarkt komt zoals gewoonlijk weer voor een belangrijk deel ten goede aan goede doelen.
Lezing: Jan Schippers geeft op maandag 9 april een lezing over het leven en werk van de Brabantse kunstenaar Niel Steenbergen. Niel Steenbergen maakte profane en religieuze kunst en heeft in heel Nederland zijn sporen nagelaten. En vooral ook in onze regio waar hij een groot deel van zijn leven woonachtig was. Iedereen is van harte welkom bij deze volgende avond van Levenskunst Zuiderhout, Anold Janssenlaan 46, Teteringen. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. www.parkzuiderhout.nl
Wiego: Wiego neemt op zaterdag 7 april deel aan de Fellenoordwandeltocht te Drunen. Hiervoor rijdt een bus. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. Vertrek tussen 8.30 en 9.10u (afhankelijk van het opstappunt). Terug in Breda tussen kwart over vier en kwart voor vijf en in Etten-Leur om vijf uur. Afstanden: 5, 10, 15, 20, 25 en 30 km. Geïnteresseerden die mee willen en geen lid zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda (tel. 076-5657357, 06-36080869) of email wsvwiego@gmail.com op de site: www.wiego.nl.
IVN natuurwandeling Heilige Driehoek: Zondag 8 april gaan de gidsen van IVN Mark en Donge met u op pad voor een wandeling langs de drie Oosterhoutse kloosters. Vertrek om 14.00 uur vanaf: Boerenbond, Zandheuvel 95, 4901 HV Oosterhout. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is vrij toegankelijk. www.ivn-markendonge.nl
Verhaal- en verteltoneel (The Queen of Clubs): Elke 1e vrijdagmiddag van de maand wordt "de Tientjesfontein" opengezet: o.l.v. Jacqueline en Joshua komt er een stroom van verhalen, gedichten en liederen vrij, gebracht door het publiek. Tijd: 14.00-16.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.
Handwerk- en yarnpaintcafé: Kom gezellig handwerken en/of yarnpainten o.l.v. Elly en Marian in het Rondeel. Neem je handwerk of creatieve ideeën mee en je kunt aan de slag:materiaal en patroontjes zijn aanwezig! Tijd: 13.00 tot 16.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.
Kledingwinkel Leger des Heils: Bent u ook altijd op zoek naar leuke koopjes? En probeert u dus voor weinig geld goede en gebruikte spullen aan te schaffen? Dan bent u bij de tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils aan het juiste adres. De winkel is op zaterdag 7 april weer extra geopend van 10.00-12.00 uur. Mocht u zeggen, ik wil ook graag helpen in de kledingwinkel en met het uitzoeken van de kleding, neemt u dan even contact met ons op. Alle hulp is van harte welkom. Adres: Thomas Vincidorstraat 2, Breda. Meer info: tel. 076-5870942 of www.legerdesheils.nl/korpsbreda
Brocante vlooienmarkt: Op zondag 8 april van 12.00 tot 17.00u wordt er een gezellige en speciale brocante / vlooienmarkt georganiseerd door BUUR4BUUR, een jonge organisatie, die hulp áán elkaar en hulp dóór elkaar, wil bevorderen in Zandberg-West. Alléén buurtbewoners mogen hun waren aanbieden. En het is geen rommelmarkt met officiële kramen en dingen die je ook in de winkel kunt kopen.
Postzegelruilbeurs: Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 8 april een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkeniersstraat 285a Breda. Open van 9.30 uur tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl
Bingo Bal des Voorpret: Vrijdag 6 april hebben we weer een gezellige bingo met vele mooie prijzen. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8 te Breda. Zaal open 19:00 uur. Aanvang 20:00 uur. Einde ongeveer 23:30 uur.
Bal des Voorpret zingt Hollands: Zaterdag 7 april, trots zijn we dat Samantha Steenwijk op komt treden. Uiteraard komen ook Henk Damen, Charelle, Franky Falcon & Sieneke Peeters deze avond optreden. Tickets verkrijgbaar op www.baldesvoorpret.nl/tickets
Bijeenkomst Filosofie Platform Breda: Zondag 8 april, 14.00 uur, welkom vanaf 13.30 uur. Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71, Breda. Thema: 'Communicatie, jezelf zijn, jezelf zijn in communicatie'. We gaan praten over communicatie en jezelf zijn op zich en hoe en wat m.b.t. jezelf zijn in de communicatie. Graag tijdig aanmelden via info@filosofieplatformbreda.nl www.filosofieplatformbreda.nl
Sanaga: Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De opbrengsten van de winkel zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com
Kinderkookcafé bij JCBiesdonk: Zaterdag 7 april heeft de Jeugd Centrale Biesdonk weer haar beroemde kinderkookcafé voor kinderen vanaf groep 1. De kinderen doen zoveel mogelijk zelf. Hebben ze hulp nodig, dan geven we die. Het begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Plaats waar je moet zijn: gemeenschapshuis 'de Biesdonk' gelegen aan het Belgiëplein 8. Kijk ook op onze website www.jcbiesdonk.nl
Taizéviering: Zaterdag 7 april om 19.00 uur is er in de Michaelkerk, Hooghout 67, een Taizéviering. De viering heeft onder andere tot doel te bidden voor de eenheid onder de christenen. Thema is de macht van barmhartigheid. Een belangrijke rode draad in de Bijbel. Door de woorden van Jezus te overwegen vinden we alle ruimte om met anderen ons geloof vieren. En zo kunnen we samen een weg van hoop en vertrouwen inslaan. Dat schept weer ruimte voor onszelf, voor onze eigen zoektocht en ruimte om ons te openen voor God. De sfeer van de viering wordt bepaald door muziek, zang, gebed en stilte. Er zijn gemakkelijk mee te zingen liederen. Stilte om het evangelie tot je door te laten dringen.
Folky bluegrass horrorbilly: Zondag 8 april een bijzonder optreden van The Pine Box Boys in Bierreclame Museum. Vier karakteristieke muzikanten uit San Francisco, maken wat best is te omschrijven als alternatieve bluegrass, horrorbilly zoals ze zelf zeggen: een nieuwe sound van songs over de donkere onderwerpen. Daarmee is de muziek nog steeds erg folky met een saus van Amerikaanse tongen en humor. Toegang natuurlijk gratis en vol=vol.
Presentatie dichtbundel: Op 6 april presenteert dichter en prozaschrijver Rick van der Made (1968) in De Groene Fee, Paulus Potterplein 11, Belcrumhuis, zijn nieuwe bundel Het jaar van de arend, tussen 20.00 uur en 23.30 uur. Hij is geboren in Breda, heeft lesgegeven op Graaf Engelbrecht en heeft nog diverse lijntjes met onze stad. Zijn verhalen lopen over van begrijpelijke beelden en goed in te voelen emoties. Hij weet te doseren en raak te formuleren. Het is de kunst die hij beheerst: de meest moeilijke onderwerpen te vertellen in mooie woorden. Waarover het ook gaat, hij weet de lezer mee te voeren in zijn door hem geschapen wereld die altijd dicht bij de werkelijke wereld blijft. Bijna letterlijk neemt hij je mee op de vlucht door zijn leven, "gezien" door een arend. Naast hem ook optredens van Herman Belgers, Marjan de Ridder, Wouter van Heiningen, Kateleine Brouwer en Gert Vanlierberghe.
Lezing over Alaska: 9 april, 20.00-22.15 uur, Concertzaal v.d Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda. Info: www.volkenkundebreda.nl Fons Hoebink, die veel reizen heeft gemaakt naar Alaska en Groenland, komt voor de VVB een lezing met lichtbeelden houden. [l]