Mischa Baartmans tijdens de repetitie voor ‘De taal van de ander’ een coproductie van Theaterwerkplaats Tiuri & Carte Blanche.
Mischa Baartmans tijdens de repetitie voor ‘De taal van de ander’ een coproductie van Theaterwerkplaats Tiuri & Carte Blanche. Reinier de Vlaam

Tiuri en Carte Blanche samen op de planken

BREDA - Theater Carte Blanche uit Eindhoven en Theaterwerkplaats Tiuri uit Breda hebben de handen ineengeslagen en presenteren samen de voorstelling ‘De taal van de ander’. Het stuk wordt samen met de voorstelling ‘Rosa’ van de vrijetijdsgroep van Tiuri gespeeld op 7 april om 19.30 uur en op 8 april om 14.00 uur in Podium Bloos in Breda.

Theaterwerkplaats Tiuri en Stichting Carte Blanche, beide werkplaatsen voor acteurs met (en zonder) beperking, werden door de Provincie Noord-Brabant met een toekenning van een vierjarige subsidie uitgenodigd om meer met elkaar samen te werken. Dit resulteerde aanvankelijk in een uitwisseling van artistiek leiders, maar smaakte naar meer. Vorig najaar startten zij daarom met de coproductie De Taal van de Ander. Een voorstelling over elkaar ontmoeten terwijl je elkaars taal niet altijd spreekt. Kun je elkaar dan toch verstaan?

We gebruiken misschien wel dezelfde woorden, maar betekenen die ook hetzelfde? En misschien ben ik niet goed in woorden zeggen, maar als je naar mij kijkt, dan kun je echt zien wat ik wil vertellen.

Peter (acteur): “Iemand ontmoeten lijkt makkelijk maar is het niet. Het is een spannend onderwerp, eigenlijk doodeng. De taal van de ander begrijp ik niet altijd, dan liggen conflicten op de loer”.

Rosa

De voorstelling ‘Rosa’ gaat over Rosa die haar vader kwijt is. Ze zoekt hem overal maar ze kan hem niet vinden. Dan ontmoet ze de bewoners uit ‘Exterior’, de buitenwereld. Zij helpen Rosa haar vader zoeken. Zal Rosa haar vader ooit nog terugzien? De regie is in handen van Anouk van den Berg.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via de website van Podium Bloos (podiumbloos.nl). De voorstelling ’De taal van de ander’ is ook nog te zien bij Carte Blanche in Eindhoven op vrijdag 20 april om 20.30 uur en op zondag 22 april om 15.00 uur. www.theatertiuri.nl [l]