Nieuwe indeling heemschuur.
Nieuwe indeling heemschuur. Evert van Kooij

Heemschuur de Stee zondag open

TETERINGEN - De lente is begonnen en een nieuw seizoen staat weer voor de deur. Dat laatste is zeker van toepassing op de openstelling van de Heemschuur.

Met man en macht is er de afgelopen maanden door de werkgroepen gewerkt aan een volledige metamorfose van de inrichting van de diverse objecten en stijlkamers. De in de wandelgangen genoemde 'Blokhut' heeft een meer centrale plaats ingenomen en heeft ook een broertje gekregen, waarin naast de opslag van archiefkasten een ruimte voor de technische werkgroep is ontstaan. Een groot gedeelte van de inventaris heeft een andere bestemming gekregen. Hierdoor werd het mogelijk een meer ruimtelijk overzicht te creƫren van de verschillende, vooral omvangrijke, werktuigen.

De afdeling Ecologie & Cultuurtechniek van de gemeente Breda gaat zorgen voor het aansterken van de groenstructuur rondom de Heemschuur. De houtwal wordt verbreed en ter bescherming van het terrein worden beukenhagen aangeplant, alsmede zes fruitbomen.
Als u genoemde veranderingen zelf wilt ontdekken komt u dan zondag 8 april naar de Heemschuur, Zuringveld 1A in Teteringen. Mocht u verhinderd zijn, de heemschuur is elke 2e en 4e zondag van de maand tot 25 november geopend van 14.00-16.00 uur.
U bent van harte welkom, de entree is gratis hoewel een vrijwillige bijdrage zeer op prijs wordt gesteld.[l]