Grootmeester van den Elshout geeft aanwijzingen.
Grootmeester van den Elshout geeft aanwijzingen. bliemer arashi

Judogrootmeesters bij Arashi

BREDA - In 1993 startte Bliemer Arashi Sport met judo en jujutsu-lessen. Dit jaar bestaat Arashi (betekent Storm) al weer 25 jaar en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 31 maart waren daarom 2 judogrootmeesters uitgenodigd voor een judostage voor gevorderde judoka's van Arashi.

In Made werden op de 500 punten wedstrijden zondag 25 maart weer bekers gewonnen. De 300 puntenbeker werd gewonnen door Martijn Smit uit Oosterhout. Hij werd ook 1e in zijn klasse! De 200 puntenbeker werden gewonnen door Gunnar van Hamburg (Teteringen), Bram Geffen (Teteringen), Brandon Valkenburg (Oosterhout) en Beau Duchemin (Oosterhout). De 100 puntenbekers gingen naar: Hugo Vetjens (Oosterhout), Simon Schalken (Teteringen) en Adam Astitou (Teteringen).
Kampioen werden: Martijn Smit, Gunnar van Hamburg, Brandon Valkenburg, Simon Schalken, Ruben Schrauwen (Heusdenhout) en Bram Bové (Heusdenhout). Tweede werden: Damien Put (Heusdenhout), Bram Geffen (Teteringen), Beau Duchemin (Oosterhout), Mexx Riemslag (Heusdenhout), Jay Cheung (Teteringen), Jim Trommelen (Oosterhout) en Pepijn Floor (Oosterhout). De volgende en laatste 500 punten van dit seizoen zal gehouden worden in Terheijden. Op zaterdagmiddag was de Markkant sportzaal in Oosterhout voorbereid op de komst van 77 jarige judogrootmeester Piet de Jong 7e dan judo en trainer bij verschillende judoverenigingen in West-Brabant en Zuid-Holland. Meester de Jong trainde vroeger o.a. bij Japanner Tokio Hirano in Antwerpen en Anton Geesink in Utrecht. Tot late leeftijd was hij actief op wedstrijden en is inmiddels bijna 20 jaar lid van de gradencommissie van Zuid-Nederland. Hij kwam lesgeven in het JU NO KATA. Het JU NO KATA is een vorm waarbij men niet hoeft te vallen of een judopak moet dragen. Het zijn judotechnieken van aanval en verdediging die zonder weerstand worden uitgevoerd. In principe door iedereen te beoefen, maar keuze exameneis voor een 4e dan judo en hoger. Grootmeester Gé van den Elshout 7e dan werd uitgenodigd om het moeilijkste judokata, het KOSHIKI NO KATA, de vorm van de samourai, te doceren. Meester van den Elshout is net als meester de Jong judokata-specialist en daarnaast o.a. ook voor de Judo Bond Nederland werkzaam als internationaal wedstrijdcoach. Het KOSHIKI NO KATA is een kata waarbij gevoel zeer belangrijk is. Verschillende tegengestelde principes zijn vaak moeilijk voor wedstrijdjudoka's. Soms moet men mee met de beweging (water) en soms moet men eigen massa gebruiken (rots) om de ander te verplaatsen (werpen). De groep kreeg een inleiding die al meteen moeilijkheden opleverde, maar dat was dan ook o.a. de bedoeling van de stage: anders denken, anders bewegen, ondanks alles toch logisch is! De groep was blij met 2 trainers, zodat er genoeg persoonlijke aandacht was voor iedereen. Na de zomer zal Bliemer Arashi Sport deel 2 van deze stage organiseren, zodat de gehele vormen behandeld worden. Meer activiteiten gaan volgen. In april volgt o.a. het jeugd sumoworstelkampioenschap van de Baronie en na de zomer een reünie voor leden en oud-leden. In maart is Arashi gestart met kleuter/jeugdjudo in de Bredase wijk Zandberg. Info www.budokwaiarashi.nl [l]

Grootmeester van den Elshout geeft aanwijzingen