Jan Lammerts (rechts) deed vorig jaar ook mee
Jan Lammerts (rechts) deed vorig jaar ook mee

Golftoernooi voor Tools To Work

TETERINGEN - Bij golfclub 'De Haenen' in Teteringen wordt op 18 april een golftoernooi gehouden ten bate van Tools To Work. Het is de zevende editie van het evenement wat tot stand komt dankzij de medewerking van Rotary Club Breda West.

De Stichting Tools To Work helpt mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen. In de werkplaats in Teteringen worden gereedschappen opgeknapt en gereviseerd door deskundige vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze goederen worden vervolgens geleverd aan beroepsonderwijs en startende ondernemers in Afrika en aan Nederlandse gezinnen die in armoede leven. Daarnaast deelt Tools To Work haar kennis over onderhoud en reparatie via cursussen aan het beroepsonderwijs in Afrika.
De opbrengst gaat naar een van de projecten die Tools To Work ondersteunt in Burkina Faso. Ten gevolge van het verdwijnen van de traditionele familiebanden worden daar veel kinderen en jonge mensen aan hun lot overgelaten. Daardoor moeten ze gaan bedelen, leven van kleine criminaliteit en meisjes gaan dan werken in de prostitutie. De ASPD (Association de Soutien aux Personnes Défavorisées) heeft beroepsonderwijsprojecten opgezet voor deze groep. Ze kunnen de jongeren een beroep leren, zelf de kost verdienen en hun familie ondersteunen.


Bekende Nederlander

Op de wedstrijddag krijgen de deelnemers eerst de kans de werkplaats van Tools To Work te bezoeken. Hierna worden ze in het clubhuis van De Haenen ontvangen door de directeur van Tools To Work, Luitzen Wobma. De middag wordt gebruikt voor de wedstrijd. Tijdens een diner aan het einde van de dag, worden de prijzen uitgedeeld.
Er is uit het hele land weer belangstelling voor het toernooi waaraan vorig jaar ook de bekende autocoureur Jan Lammerts meedeed. Maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt nog tot 12 april inschrijven via www.toolstowork.nl/golftoernooi maar ben er snel bij, want vol is vol.
Er wordt op woensdag de 18e gespeeld volgens het Texas scramble systeem. [l]