Het pand van Stichting De HoningRaad kreeg een grondige opknapbeurt.
Het pand van Stichting De HoningRaad kreeg een grondige opknapbeurt. Foto:

Pand Stichting De HoningRaad opgeknapt

Inloophuis voor kankerpatiënten bestaat dit jaar twintig jaar

BREDA - Van het bouwen van een overdekte fietsenstalling tot het opnieuw bestraten van het terrein: er is hard gewerkt aan het pand van Stichting De HoningRaad. Het inloophuis voor kankerpatiƫnten, gelegen aan de Johan Willem Frisolaan, kreeg dit weekend een opknapbeurt. Stichting HORNBACHhelpt ging er met een team van vrijwilligers en de benodigde materialen aan de slag.

"Via ons inloophuis ondersteunen we mensen met kanker en hun familieleden", vertelt Huib Dieleman, vrijwilliger bij Stichting De HoningRaad. "Jaarlijks maken ruim 8.000 mensen gebruik van onze faciliteiten. We bieden hun activiteiten ter ontspanning aan, zoals nordic walking, yogalessen, schilder- en kookworkshops, maar we bevorderen ook het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat doen we vijf dagen per week met een toegewijd team van zeventig vrijwilligers. Dit jaar bestaat onze stichting twintig jaar. Het is zeer waardevol werk, maar voor de uitvoering zijn we afhankelijk van vrijwilligers en donaties."

Achterstallig onderhoud

Stichting De HoningRaad is sinds 2004 gevestigd in het pand aan de Johan Willem Frisolaan. "Omdat we geen subsidie krijgen en donaties die we ontvangen, het liefst aan de mensen en activiteiten besteden, liep het onderhoud van het gebouw achterstand op", verklaart Rob Koster, algemeen directeur van Stichting De HoningRaad. "Maar het pand is ook de basis voor onze activiteiten en dus is goed beheer belangrijk."

Handen uit de mouwen

"Wij ontvingen een indrukwekkende e-mail van Huib Dieleman, waarin hij vroeg of wij hen konden helpen met renovatiewerkzaamheden", legt Maarten Post van Stichting HORNBACHhelpt uit. "Afgelopen weekend zijn we met een team vrijwilligers en de benodigde materialen aan de slag gegaan. Samen met vrijwilligers van Stichting De HoningRaad zijn we vrijdag gestart met de bouw van een overdekte fietsenstalling. We maakten een frame en goten het in beton. Zaterdag hebben we het dak erop gezet. Daarnaast is er een overkapping voor kliko's gebouwd en is het terrein rondom het pand opnieuw bestraat. Stichting De HoningRaad verricht ongelofelijk mooi werk. Ze maken hier dagelijks het verschil voor een grote groep mensen. We zijn enorm blij dat we ons voor deze stichting kunnen inzetten. Samen bouwen we aan een mooie samenleving."

Dankbaar

"Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt kunnen we weer jaren vooruit. Het is echt fantastisch dat zij dit weekend hier aanwezig waren. Alleen hadden we dit niet voor elkaar gekregen. We zijn hen enorm dankbaar. Op naar een volgend jubileum!", aldus Rob Koster.

Over Stichting HORNBACHhelpt!

Stichting HORNBACHhelpt! is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt! is te vinden op www.hornbachhelpt.nl. [l]

Het pand van Stichting De HoningRaad kreeg een grondige opknapbeurt.