Dichtersduo Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer
Dichtersduo Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer Kees van Meel

Cultuurpodium Het Gele Huis in Princenhage

BREDA - Zaterdag 21 april openen Kees van Meel en Deborah Jacobs voor de vijfde keer het Cultuurpodium in het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35. Het Gele Huis is al vanaf 10 uur geopend en het programma is van 15.00 tot 17.00 uur.

Literaire optredens

Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer vormen een bijzonder duo dat dichtend op elkaar reageert in bijna-dialogen met een theatrale uitstraling. Op het poëtisch Presentatiepodium geven Louis van Londen en Hermien Koekkoek hun voordrachten. Voor het eerst treedt een romanschrijver op, namelijk Gert-Jan van den Bemd, die enkele treffende passages zal voorlezen uit zijn nu al veelgeprezen debuutroman ‘Een foute vriend’.

Muziek

Fin de Siècle is een duo bestaande uit Lyvon Lewin (zang) en Joost Tholhuijsen (accordeon). Zij werken al jaren samen en bewandelen sinds kort een nieuw muzikaal pad met een repertoire van mooi geschreven Nederlandstalige liederen die dan weer ontroerend, dan weer hoogst vermakelijk zijn. Deborah Jacobs is te horen bij de opening van de middag en als sfeervol, meertalig muzikaal behang tijdens de pauze.

Tentoonstelling

Midden in het programma is er met Jan-Willem Storm van Leeuwen een kort interview over de vorige week in het Gele Huis geopende tentoonstelling met foto’s en gedichten over de ‘Boom van Vincent’.

De toegang is gratis. Organisatie: Deborah Jacobs (dbmuziek@gmail.com) en Kees van Meel (kameel112@gmail.com). [l]