oprtreden van Joany Muskiet
oprtreden van Joany Muskiet

Hemelvaartsdienst Grote Kerk

BREDA - Op 10 mei vindt een oecumenische Hemelvaartsviering in de Grote Kerk van Breda plaats. Joany Muskiet en de More Gospel Singers gaan er voor zorgen dat de aanwezigen loskomen uit het vaste patroon, zij nemen iedereen mee in de geloofsbeleving van de Afro-Americans. Voor hen is de gospel bevrijding.

Dit jaar vieren we Hemelvaart weer met vele kerkgenootschappen, verenigd in de Raad van Kerken Breda, tezamen in de Grote Kerk. Vanuit verschillende achtergronden wordt gedeeld dat we geloven in de opgestane Heer. Aanvang van de viering is 11.30 uur. Kerk is open vanaf 10.45 uur. Toegang vrij.

Joany Muskiet

Joany Muskiet is een echte vertegenwoordigster van Black American Gospel. Black Gospel heeft veel betekend voor de emancipatie en eigenwaarde van de afro-amerikanen. Joany kwam uit Suriname naar Nederland toen ze 9 was. Op school was ze de enige met een andere huidskleur. Geen gemakkelijk begin. Ze breekt als zangeres door met de band Fruitcake en komt in een wereld van glitter en glamour. Later ontdekt ze de gospel. Nadat haar zoon plotseling jong overlijdt, zet ze zich in voor gevangenen en bezoekt ze met optredens gevangenissen en detentiecentra.

Raad van Kerken Breda

In de Raad van Kerken Breda werken samen: Apostolisch Genootschap, Doopsgezinde gemeente Breda, Evangelische Gemeente Jefta, Kerk van de Nazarener Breda en omstreken, Leger des Heils, Orthodoxe parochie van de Heilige Myrondraagsters, Protestantse Gemeente te Breda, Protestantse Gemeente Ginneken, Remonstrantse Gemeente Breda, Roomskatholieke parochies in Bavel, Ulvenhout en Breda. [l]

Optreden van Joany Muskiet