22 Bredanaars verrast met een Lintje

BREDA - Duizenden mensen door heel Nederland hebben donderdag een lintje ontvangen. Ook in Breda stond zoals elk jaar de dag voor Koningsdag in het teken van de lintjesregen. In totaal hebben 22 Bredanaars een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.

Burgemeester Depla reikte lintjes uit aan Piet Delhaas, Loek Laarhoven, Toon Oomen, Jacques Kriens, Toine van Es, Wim Brugel en Henk Klerkx. De laatste die een onderscheiding kreeg uit handen van Depla was Eric van Ommeren, woonachtig in de wijk Biesdonk.

Wethouder Alfred Arbouw ging eveneens op pad met een tas vol onderscheidingen. Rien van Kuijk was de eerste die verrast werd in Ulvenhout. Daarna was Gerda Elshove-Hoogeveen uit Bavel aan de beurt. Vervolgens kregen Frans van Aart, Paul Verberk, mevrouw Bouwmans-Postma en Kees Kustermans een lintje uit handen van de afzwaaiend wethouder.

Ook wethouder Miriam Haagh mocht een aantal plaatsgenoten verrassen. Ze was donderdagochtend op pad om lintjes op te spelden. In de Haagse Beemden reikte ze als eerst een lintje uit aan Teun Schiphouwer. Vervolgens kregen Ellie Bierbooms-Elst, Johanna van Loon-Verhoeven, Riet Hammen-Poldermans en het echtpaar Van Bijnen uit Ulvenhout de eervolle onderscheiding. Haagh heeft als laatste een lintje uitgereikt aan Jacoba van Engelen-Martens in Bavel.

De laatste was Rob Suurmond. Die kreeg zijn onderscheiding maandag omdat hij eerder in het buitenland was.