Bredase Singelloop ondersteunt handbiken binnen Revant

BREDA - Handbiken is één van de mooiste mobiliteitshulpmiddelen voor mensen die op grond van hun motorische beperkingen geen gebruik (meer) kunnen maken van een voetbewogen fiets (www.handbiken.nl). De handbike maakt op een heel efficiënte manier zelfstandige verplaatsing met armkracht mogelijk. Binnen Revant, centrum voor medisch specialistische revalidatie, wordt handbiken ingezet als onderdeel van de therapie. En de Bredase Singelloop ondersteunt hierbij!

Een handbike bestaat er in grofweg twee verschillende soorten: een aankoppelbare handbike en een vastframe handbike. Een aankoppelbare handbike maakt van een rolstoel een (stads)fiets, een vervoersvoorziening voor de rolstoelgebruiker.

Een vastframe handbike is een crank aangedreven sportrolstoel bestaande uit een zelfstandig frame met meestal drie wielen. Deze handbike heeft door het vaste frame een betere wegligging en rijdt lichter dan een aankoppelbare handbike. Gerelateerd aan de fiets zou je het een racefiets kunnen noemen. Een racefiets voor de rolstoelgebruiker.

Een vastframe handbike is een voorziening die niet zo maar iedereen kan uitproberen, laat staan aanschaffen. Revant is dan ook erg blij dat de Bredase Singelloop ondersteuning wil bieden voor de aanschaf van een vastframe handbike. Hierdoor krijgen meer revalidanten de mogelijkheid om het handbiken te leren kennen, van handbiken hun sport te maken en/of in de toekomst zelfs te kunnen trainen voor deelname aan de HandbikeBattle.

Op 14 juni gaat voor de tweede keer handbike team ZeeBra van Revant deelnemen aan deze HandbikeBattle. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Daarnaast staat de HandbikeBattle ook open voor individuele deelnemers. Deelname aan de HandbikeBattle is een bijzondere en leerzame ervaring. De Battle en de voorbereiding daarop, geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen en stimuleren om grenzen over te gaan en te komen tot soms onverwachte prestaties. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Dit betekent het overwinnen van 20 kilometer en 863 hoogtemeters op de handbike. Het is een prachtige en pittige klim voor de meer dan 100 deelnemers.

De komende maanden bereidt team ZeeBra zich verder voor op de HandbikeBattle 2018. Wilt u het team volgen, of op welke manier dan ook een hart onder de riem steken, ga dan naar de website (https://www.revant.nl/handbikebattle) of onze Facebook pagina (https://www.facebook.com/TeamZeeBra/).

Bredase Singelloop; ontzettend bedankt! [l]